4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC MO15 pakt ook 3 punten thuis tegen Wadenoijen MO15.

Wadenoijen is vandaag te gast op het Glaspark en mag aantreden tegen LRC MO15-1. De wedstrijd zal worden afgewerkt om 10:00 uur zonder publiek op veld 1.

Om 09:15 uur zijn alle meiden aanwezig in kleedkamer 11. Er zijn een aantal meiden die aangeven wat lichte pijntjes te hebben en vragen aan de coach om hier even rekening mee te houden. Met dit gegeven maakt de coach de startopstelling bekend en de meiden stemmen hierin mee. We begeven ons naar het kunstgras van veld 1 en men start gelijk met de warming -up.

De speelsters zijn ontspannen en maken wat grapjes met elkaar. Zo lopen ze wat meters en rekken en strekken. Daarna maken ze groepjes en gaan met de bal aan de slag. Rosanne de keepster wordt door Ronald warm gedraaid en net voor de wedstrijd schieten de speelsters nog wat ballen op de keepster.

Net voor tienen komt de scheidsrechter het veld op en na de gebruikelijke tos, gewonnen door de gasten kunnen we dan aan de wedstrijd beginnen. Wadenoijen neemt de aftrap en na het fluitsignaal zijn we onderweg.

We zien dat Wadenoijen gelijk druk zet en naar voren voetbalt. Daaruit komen kansen en de verdedigers van LRC hebben hun handen vol. Over rechts zit op dit moment het gevaar en keepster Rosanne van LRC heeft wat reddingen nodig om een achterstand te voorkomen. LRC heeft de bal en zet de aanval op, er word goed overgespeeld en bal blijft goed in de ploeg. Dit is ook waar men de afgelopen week heeft getraind.

In de 9de minuut is er een corner voor de thuisploeg. Thirza neemt de corner en de bal komt goed voor het doel. De bal word niet lekker weggewerkt door de verdedigers van Wadenoijen waardoor de bal net in de 16 blijft liggen. Jesslyn ziet haar kans en met een schot geeft ze de keepster het nakijken, zo staat de 1-0 op het bord. Dit is een mooie opsteker voor LRC aangezien ze net nog onder druk stonden van de bezoekers.

Wadenoijen pakt de bal en mag voor de 2de keer een aftrap doen. We zien dat ze toch wat aangeslagen zijn want de meiden van LRC zetten gelijk druk en men veroverd al snel de bal. Door goed de posities ( Evy, Merel, Suus, Jesslyn, Thirza en Puck) in te nemen wordt er gelijk een aanval over rechts ingezet. Uiteindelijk komt de bal bij Thirza en met de bal aan de voet gaat ze richting het doel van Wadenoijen. Inmiddels is Thirza net in de 16 beland en met een schot maakt ze de 2-0. We zijn dan 11 minuten onderweg.

De voorsprong is lekker maar Wadenoijen blijft voetballen en zet de verdedigers Louise, Jadey, Julia en Benthe onder druk. Deze meiden moeten echt aan de bak want er loopt bij de bezoekers ook kwaliteit voorin. Wat de meiden uiteindelijk zelf doen is dat men achterin van positie wisselt. Dit tot tevredenheid van de coach en hij geeft aan dat ze dit goed oppakken.

Het is tijd voor wat wissels en Evy, Puck en Suus mogen plaats maken voor  Anouk, Elise en Laura.En de invallers doen hun ding en zorgen ervoor dat Wadenoijen moeite heeft met het opzetten van hun spel. De meiden blijven lopen en pakken veelvuldig de bal af van hun directe tegenstanders.

Om het middenveld zijn er leuke duels  tussen beide teams. Toch mag er gezegd worden dat LRC iets meer scherper is en de bal wat meer in de ploeg kan houden. In de 19de minuut is het Merel die over rechts door de verdediging heen kan lopen en ook een schot plaatst in de verre hoek. Op dit schot heeft de keepster ook geen antwoord en Merel pikt ook haar goaltje mee. De scheidsrechter noteert de 3-0 in zijn boekje.

Wadenoijen blijft voetballen en heeft zeker kansen maar achterin blijft men bij LRC bij de les. Toch is er een hoog afstandsschot van de bezoekers die bovenop de lat eindigt, en weer terug valt naast de keepster van LRC. Rosanne pakt snel de bal op voordat het nog gevaarlijk kan worden. We naderen het einde van de eerste helft en we hebben een leuke pot voorgeschoteld gekregen van beide teams. De scheidsrechter fluit voor de rust en zo mogen we met een 3-0 voorsprong op de limonade af.

In de kleedkamer zijn de meiden blij met het resultaat van de eerste helft. Ze geven aan dat het spel goed is en ze elkaar blijven vinden. Wel geven ze aan dat er nog een helft komt en bij de les moeten blijven. Laura geeft aan dat ze teveel last heeft van haar knie en niet meer kan spelen in de 2de helft. Laura zal dan ook plaatsnemen in de dug-out en niet meer worden ingezet.

Na een kwartier rust mogen ze weer richting het veld, daar aangekomen staat Wadenoijen al klaar. De scheidsrechter fluit voor het vervolg van de wedstrijd. LRC mag de aftrap nemen en daar gaan de 22 speelsters weer.

Het eerste kwartier zien we leuk voetbal en zijn er diverse kansen voor allebei de teams. De meiden van LRC blijven de bal lekker overspelen en komen er goed door op het middenveld. In de 49ste minuut is het Merel die goed word aangespeeld en zo richting het doel kan lopen. In haar rug zijn er 2 verdedigers die meelopen en Merel de pas proberen af te snijden. Merel raakt niet in paniek en aangekomen in het strafschop gebied schiet ze de bal aan de rechterkant van de keepster van Wadenoijen. De keepster kan nog wel de bal met haar hand raken maar uiteindelijk ligt ook deze bal in het net. Met een 4-0 lijkt het een veilige marge voor de thuisploeg.

Vanaf dat moment laat LRC zich te veel terug zakken en wordt het spel er niet echt beter op. Voor Wadenoijen is dit een moment om in te stappen ondanks de achterstand. De bezoekers blijven voetballen en creëren nog genoeg kansen en zo verdwijnen diverse ballen voor langs of gaan net naast. De laatste 10 minuten zijn weer voor LRC en de speelsters zien dat de meiden van Wadenoijen niet meer op alle ballen kunnen lopen. De meiden pakken dan hun spel van de eerste helft weer op en willen zo de wedstrijd naar het einde trekken.

Met nog een paar minuten te gaan is het uiteindelijk Wadenoijen die dan toch nog een doelpunt kan maken. Dit doelpunt komt voort uit een aanval over links en wanneer de bal voor het doel word gebracht blijft deze liggen. In de kluts gaat de bal uiteindelijk over de doellijn. En zo mag de scheidsrechter de 4-1 noteren.

Met dit verdiende resultaat resultaat staan  de meiden van LRC er goed voor in de competitie.

Op woensdagavond 1 december 2021 spelen de meiden een uitwedstrijd tegen Everstein. Deze wedstrijd start om 19:00 uur.

Maandag gaan we weer lekker trainen en de wedstrijd nog even nabespreken.