Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Regels gebruik kunstgras

Regels gebruik kunstgras

Zoals dat al jaren geldt is ook nu de vereniging LRC en haar gebruikers verantwoordelijk voor het gebruik van velden en materialen. Ga om met materialen en velden zoals u dat ook thuis gewoon bent om te gaan met uw eigen spullen, laat geen rommel voor anderen en laat de regels de leidraad zijn voor nu en in de toekomst. Spreek elkaar aan.

De regels voor gebruik kunstgrasvelden en materialen:

Door de verbouwing zijn we van het eerste en tweede veld geen eigenaar meer, maar huren we de velden van de gemeente. Dit betekent dat er een aantal afspraken/regels zijn waar ieder team zich aan dient te houden.

  1. De doelen mogen alleen gebruikt worden op de velden waarop ze staan. Dit betekent dat de doelen die op de kunstgrasvelden staan alleen daar gebruikt mogen worden en de doelen die op de grasvelden staan, alleen daar mogen worden gebruikt. Dit voorkomt dat er grassporen op het kunstgrasveld komen, waardoor het veld wordt aangetast.

  2. Alle doelen moeten worden opgeruimd na de training op de daarvoor aangewezen plaatsen:

-       Er is een verbreed pad bij veld 2 met tegels en daar moeten de doelen van veld twee worden neergezet. Absoluut niet op het gras (zie reden hierboven!). De inklapbare doelen altijd inklappen.

-       Bij veld één zijn er twee vakken waarop de doelen geplaatst kunnen worden. Zet twee pupillendoeltjes in één groot doel, dan past het.

-       De doelen op de grasvelden dienen ook teruggezet te worden: 4 pupillendoelen per veld.

  1. De doelen moeten na iedere training worden opgeruimd, omdat de kunstgrasvelden geveegd dienen te worden en de grasvelden gemaaid kunnen worden. Daarnaast is het fijn als de wedstrijden op zaterdag vlot kunnen starten, zonder dat er eerst doelen weggehaald of neergezet hoeven te worden.

  2. Op het kunstgrasveld mag alleen met voetbalschoenen of schoenen met een duidelijk profiel worden gelopen of met schoenen met een duidelijk profiel. Dit betekent dat ouders niet op het veld mogen komen. De grensrechters en leiders mogen wel op het veld komen, maar het liefst wel met schoenen met veel profiel/voetbalschoenen.

  3. Het pupillenveld wordt alleen gebruikt voor de training/wedstrijden voor spelers tot 11 jaar. Niemand anders mag op dit veld. Ook niet om warm te lopen of om een partijtje te spelen. De doelen op het pupillenveldje zijn ook alleen voor dit veld bestemd en mogen niet weggehaald worden.

  4. De trainer ruimt samen met de kinderen alle materialen en doelen op en men verlaat samen het veld. Het is niet de bedoeling dat kinderen nog op het veld achterblijven om nog op het doel te schieten.

  5. De netten van de doelen moeten na de wedstrijd omhoog: voor het maaien/vegen.

  6. Wanneer er sneeuw op de velden ligt, mag er niet getraind/gespeeld worden op de velden.

  7. Bij vorst/dooi/rijp worden de velden gekeurd voor de training/wedstrijden. Wanneer de velden worden afgekeurd, kan men niet op de velden. Na enkele uren kunnen de velden opnieuw worden gekeurd. Er kan dus een herkeuring plaatsvinden.

10. Half oktober komt de officiële verlichting. De huismeesters kunnen deze dan bedienen via een app.

11. Mankementen aan de velden a.u.b. doorgeven aan Ab Donga.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!