Vandaag stonden er weer 3 wedstrijden op het programma voor de JO7-3.
Het was perfect voetbalweer en de selectie was compleet en bestond uit de volgende spelertjes: Ruben, Maël, Tijs, Kursad, Bram, Mex en Noud. We speelde voor eigen publiek op het eigen Glaspark Leerdam

LRC JO7-3 - LRC JO7-2
De 1e wedstrijd van vandag was tegen de vrienden van de JO7-2 van LRC.
We hebben nu 2 keer tegen hen gespeeld en een keer gewonnen en een keer verloren. De wedstrijd ging aardig gelijk op, de eerste kans was voor de JO7-3. Dit was een vloeiende aanval en na mooi samenspel kwam de bal bij Kursad die mooi afronde (1-0). Beide ploegen speelde goed over en daarom was het een open en leuke wedstrijd. Helaas gebeurde hetgene wat wel vaker bij de JO7-3 gebeurt, er werd van afstand geschoten en de bal vloog tegen de touwen (1-1, gemaakt door Bo). Hierna wilde de JO7-3 graag weer voorkomen, maar dat betekende dat achterin de deur open gezet werd, we waren net te veel bezig met een goal proberen te maken en daardoor viel deze aan de andere zijde en kwam op naam van Finn (1-2). De trainer gaf instrucies dat er ook goed verdedigd moest worden en druk gezet moest worden op de bal, omdat de JO7-2 een aantal jongens heeft die goed van afstand kan schieten. Helaas ging dit niet altijd even goed, al werd er wel echt goed samengespeeld en kon je zien dat er van de week op corners en dan aanbieden bij de bal getraind was. Het samenspel was dus goed, de uitvoering kan soms wat beter. De JO7-2 schoorde nog 2x via Finn (die maakte dus een mooie hattrick) en het slotakkoord was voor Bo die in de laatste minuut de (1-5) tegen de touwen schoot. Al met al een best goede wedstrijd van de JO7-3 en was de uitslag wat geflateerd.

SC Everstein JO7-1 - LRC JO7-3
De 2e wedstrijd was tegen de JO7-1 van SC Everstein.
LRC was in deze wedstrijd wel de betere ploeg, maar het duurde even voordat dit uitgedrukt werd in goals. De aanvallen waren goed, het samenspel ook alleen bij de afwerking hadden ze net geen geluk, o.a. Bram had wat pech met 3x een bal op de paal, 1x op de lat en dan ook nog een keer dat de bal er eigenlijk in zal zijn gegaan maar net door een ploeggenoot werd geblokt. De 1e goal kon echter niet uitblijven en die kwam er dan ook in de 9e minuut en kwam van de voet van de man in vorm de laatste weken Kursad (0-1). Kort hierna een mooie actie van Noud, waarbij Kursad snel zijn 2e van de middag kon binnenwerken (0-2). De verdediging stond in deze wedstrijd ook goed, Tijs onze laatste man zette goed de lijnen uit en zette zijn maatjes achterin, Ruben en Maël, goed aan het werk. Mex op het middenveld zette aan aantal maal een goede sliding of schouderduw in en mede daardoor bleef de nul aan deze kant op het schoreboord staan. De laatste goal van deze wedstrijd kwam met wat geluk dan toch van de voet van Bram (0-3). Direct hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

LRC JO7-3 - Lekvogels JO7-1
De laatste wedstrijd van vandaag was tegen Lekvogels.
LRC begon best aardig aan deze wedstrijd en creeerde al snel 2 kleine kansjes. Lekvogels deed ook lekker mee en na wat slap verdedigen door het midden van LRC, kon Lekvogels in de 4e minuut de (0-1) maken. Dit was tegen de verhouding in, maar LRC besloot om de schouders er even goed onder te zetten en trok ten aanval. In de 6e minuut een goede onderschepping van Ruben, die speelde bal goed over naar Mex, die maakte een mooie assist op Noud die hard afwerkte (1-1). Hierna moest Noud aan de andere kant een perfecte verdedigende actie maken, anders had Lekvogels direct weer voor gestaan. Er werd op dit moment echt leuk gevoetbald en dat leverde in de 7e minuut na goed samenspel  van Mex en Bram een kans voor Tijs op, maar die had ook geen geluk dat zijn harde schot op de paal eindigde. Een minuutje later kon kursad een mooie solo aangaan, waarbij hij de bal perfect met buitenkant voet afwerkte (2-1). Lekvogels zette hierna nog even goed aan en bij een intrap aan de zijkant dacht de speler van Lekvogels, waarom niet direct op goal en dat deed hij ook en de bal vloog er perfect in (2-2). LRC wilde winnen en in de 13e minuut maakte Noud na goed doorzetten in een schrimmage de (3-2). Dit zal goed de winnende kunnen zijn, maar in echt de allerlaatste aanval en seconde van de wedstrijd, kreeg de speler van Lekvogels met wat geluk de bal voor zijn voeten, dacht niet na en schot van afstand de gelijkmaker tegen de touwen (3-3). De scheidsrechter floot direct hierna af voor de wedstrijd.

Het waren leuke en spannende wedstrijden dit weekend. Er werd echt leuk en goed overgespeeld en alle jongens hadden weer plezier. Er gingen dingen goed en er gingen wat dingen minder goed, hier gaan we weer aan werken en op trainen.
De trainer wil via deze weg ook de aanwezige supporters nog even bedanken, leuk om te zien dat er zoveel ouders en familie elke week komt kijken en dat iedereen er met een positieve flow bij aanwezig is.