LEERDAM
tel. 0345-612307

Woensdagavond 26 april stond er voor de Paars Witten een thuisduel op het programma.

De wedstrijd stond voor 19:00 uur op veld 1. BZS is de tegenstander.

Om bovenin mee te blijven doen weten de meiden van LRC dat deze wedstrijd ook moet worden gewonnen. Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de meiden zijn er klaar voor en hebben er zin in.

Er wordt verzameld om 18:25 in kleedkamer 2. Rosanne, Sterre en Thirza zijn er vanavond niet bij.

Na een korte bespreking gaan de meiden richting het veld en starten daar met hun warming up. Anouk neemt weer plaats in het doel en wordt ingeschoten door Ronald. Jano loopt tussen de speelsters door en geeft deze nog wat aanwijzingen.

BZS is ook bezig met het warmdraaien en ook daar wordt de keepster ingeschoten.

Als de scheidsrechter van dienst op het veld is lopen de teams naar de middencirkel daar waar de gebruikelijke rituelen worden uitgevoerd.

Klokslag 19:00 uur klinkt het fluitsignaal en weg zijn we. LRC wil druk zetten en proberen om zo snel mogelijk een doelpunt te maken.

Wat heet we zijn nog geen 40 seconden onderweg of Evy heeft de bal en speelt haar zus Merel aan.

Merel aarzelt niet en schiet de bal in de verre hoek. De 1-0 staat dan al op het score bord.

De meiden van BZS weten even niet wat hun overkomt. Toch door dit snelle tegendoelpunt laten de bezoekers zich niet uit het veld slaan en ook beginnen ze aan de opbouw vanuit achter.

Zo zien we in de eerste 10 minuten een aanvallend BZS en krijgen ze ook wat kansjes. Achterin staat het bij LRC als een huis, de meiden weten wat er wordt verwacht van ze.

We zijn dan ongeveer 19 minuten ver als Suus in de zestien wordt aangetikt en uiteindelijk de scheidsrechter blaast voor een strafschop. Natuurlijk proberen de meiden van de bezoekers nog te protesteren maar de scheidsrechter geeft aan dat het een overtreding is. Jesslyn staat dan al klaar om de bal op de stip te leggen. Als iedereen op hun plaatsen staan fluit de scheidsrechter. Jesslyn schiet de bal wat hoog maar via onderkant van de lat gaat de bal toch in het net. De 2-0 is dan een mooie voorsprong.

BZS neemt de aftrap maar door het vroeg storen van LRC zijn ze bal alweer kwijt. De bal wordt voor het doel gebracht en wordt al vallend door Suus achter de keepster van de bezoekers gewerkt. Op het score bord staat dan ook de 3-0. Zo hebben de meiden binnen 2 minuten 2 doelpunten gemaakt.

In het vervolg van de eerste helft worden de bezoekers beter en zien we ook enkele schoten op het doel. BZS blijft voetballen en creëert zeker wat kansen maar LRC heeft het onder controle en laat zich niet gek maken door deze schoten en aanvallen. Men blijft rustig voetballen en proberen ook de aanval te zoeken. Zo loopt de eerste helft naar het einde en fluit de scheids voor de rust.

Met een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg gaan we op zoek naar de limonade die in de kleedkamer gereed staat.

In de kleedkamer zijn de meiden rustig maar geven wel aan waar er nog kansen zijn om misschien nog wat meer doelpunten te maken. De coach geeft aan dat hij het goed vindt als men wat schuift in het veld maar dat ze niet zomaar overal moeten gaan rondrennen. Nadat de scheidsrechter het sein heeft gegeven mogen de teams weer naar de grasmat.

Als iedereen klaar staat fluit de scheidsrechter en zijn weer bezig. LRC wil verder gaan met waar het gestopt is, vroeg storen en de tegenstander vastzetten. We naderen de 48ste minuut als Merel over rechts doorkomt en richting de achterlijn gaat. Er zijn wat meiden meegelopen en Merel met een mooie trap de bal voorgeeft. De bal gaat richting de zestien en daar schiet Evy de bal in 1 keer met buitenkant rechts op het doel. Dit schot is ook niet te houden voor de keepster van BZS en zo staat het 4-0. Wat wel gezegd mag worden is dat zowel de voorzet van Merel als de afronding van Evy erg mooi was.

Natuurlijk is het BZS er alles aangelegen om in ieder geval een doelpunt te maken.

De bezoekers weten inmiddels wel dat er niets meer te halen valt aangezien LRC veel sterker is maar geven het niet op. Ze blijven voetballen en de strijd opzoeken. Zo gaat het weer 10 minuten over en weer totdat er een vrije trap wordt toe gekends aan LRC. Jesslyn zal deze vrije trap nemen. De bal wordt voor het doel gebracht en daar is het Merel die met een mooie kopbal haar 2de van de avond maakt.

Voor nu neemt LRC gas terug want men weet dat de wedstrijd in de knip zit. De coach wisselt nog een keer en geeft aan dat men lekker de bal moet rondspelen. Toch sluipen er wat schoonheidsfoutjes in het team waarvan BZS niet weet te profiteren. En als BZS gevaarlijk dreigt te worden dan schakelen de verdedigers een tandje bij.

Als we in de 68ste minuut zijn beland is het Puck die met een mooie pass Evy aanspeelt. Evy gaat om de verdediger van BZS heen en scoort zo ook haar 2de doelpunt van de avond. De 6-0 wordt door de scheidsrechter bijgeschreven.

Aan beide zijdes zijn er nog wel wat acties maar men gelooft het wel. De resterende tijd nemen beide teams geen risico’s meer en spelen de wedstrijd netjes uit.

Door deze overwinning staan de meiden van LRC voorlopig bovenaan op de ranglijst. De volgende wedstrijd is op zaterdag 13 mei 2023. Ook dit is een thuiswedstrijd en komen de Lekvogels naar het Glaspark.

Vanavond krijgen alle meiden van de coach een groot compliment, zijn meiden hebben als een hecht team gewerkt. Iedereen staat en is er voor elkaar dat is waar het omgaat in een teamsport.