Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Zaterdag 4 februari 2023 staat de wedstrijd van de MO17 tegen Asperen op het programma.
De aftrap van deze wedstrijd is om 12:00 uur.

Na de 1-2 overwinning vorige week op en bij RKTVC hebben de meiden er weer zin in.
Anouk kan voorlopig niet spelen door een blessure.

Vandaag waren Rosanne, Jadey, Puck, Evy, Merel ,Melissa,Emma,Thirza, Elise,Sterre, Ronja en Jesslyn die het dan maar moesten doen.
De meiden waren om 11:15 uur in de kleedkamer en de opstelling wordt doorgenomen. Na het gesprekje gaan de meiden naar het hoofdveld om met de warming-up te gaan beginnen. Inmiddels zijn de bezoekers ook op het veld bezig met hun voorbereiding.

Net voor 12:00 uur komt de scheidsrechter van dienst het veld op en geeft aan dat de teams zich bij hem moeten melden. Na de tos en het handenschudden mag LRC de wedstrijd aanvangen en begint de wedstrijd om klokslag 12:00 uur.
LRC speelt de bal rustig achterin rond en beweegt zich naar voren. De bal wordt door Asperen heroverd maar leverd deze gelijk weer in.
De bal wordt vanuit het middenveld richting rechts op Merel geschoten en hierdoor kan Merel richting het doel van Asperen lopen.
Met een bekeken schot gaat de bal in de verrre hoek en beland via de paal achter de keepster van de bezoekers.
Zo staat het al na 54 seconden 1-0 voor LRC. Dit is een mooi begin voor de paars witten.

Asperen moet even bijkomen van deze snelle achterstand maar gaat wel door met het opbouwen. Asperen laat zien dat ze op het middenveld aardig uit de voeten kunnen. De thuisploeg ziet dit en laat bij balbezit de bal lekker rondgaan.
Zo wordt er door beide ploegen lekker gespeeld en is er veel strijd. Inmiddels zijn we een kwartier verder wanneer Merel weer op rechts wordt aangespeeld. Nadat Merel vanuit de achterlijn de bal voorgeeft is het Evy die dan de bal in het doel schiet. De 2-0 staat dan ook op het bord.

Na dit doelpunt lijkt het bij de thuisploeg wel even goed.Asperen komt er in de eerste helft maar een paar keer uit en LRC keepster Rosanne hoeft dan op dat moment niet veel te doen. Inmiddels is Elise gewisseld voor Ronja en zo kan Ronja ook haar minuten meepakken.
Met een voorsprong van 2-0 gaan we rusten.

In de kleedkamer bespreken Ronald en Jano met de meiden hoe ze in de tweede helft Asperen nog meer onder druk kunnen zetten.
LRC zal het baltempo moeten opvoeren.

De tweede helft is begonnen en er zijn gelijk een paar goede kansen voor de bezoekers. Rosanne moet nu toch wel een paar keer wat reddingen verrichten om in ieder geval geen doelpunt tegen te krijgen. Waar Rosanne in de eerste helft eigenlijk weing te doen heeft gehad is het nu wel even anders.Asperen is in het begin van de tweede helft gretiger dan de LRC.
De verdedigers Puck, Jadey, Emma en Melissa moeten alle zeilen bijzetten en spelen vaker terug op Rosanne.
Op het middenveld met Jesslyn,Thirza,Sterre en Elise proberen de meiden het voetballend op te lossen en zo de spitsen Evy en Merel aan te spelen.
De tweede helft golft lekker op en neer en de meiden doen niet voor elkaar onder. Met nog een paar minuten op de klok loopt de wedstrijd naar het einde.

Uiteindelijk vindt de scheidsrechter het genoeg en fluit hij af.De teams schudden elkaar de hand en zo houd LRC de 3 punten in eigen huis.
Voor nu hebben de meiden 2 wedstrijden gespeeld en 6 punten.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HRC"14 op het programma.De wedstrijd begint om 14:30 uur.