5327AD
HURWENEN
tel. 0418-662108

Zaterdag 11 februari 2023.

Nadat de MO17 vorige week Asperen heeft verslagen mogen de meiden vandaag naar HRC14 in Hurwenen. De aftrap is om 14:30 uur.De meiden verzamelden zich om 13:15 uur op de parkeerplaats van het Glaspark.

Vandaag gaan we met 12 meiden naar Hurwenen. Puck had zich op het laatste moment afgemeld omdat ze ziek is. Rosanne had andere verplichtingen en van Anouk weten we dat ze waarschijnlijk tot aan de zomerstop niet speelt.

Maar het team was er klaar voor en men stapt in en daar rijden we richting Hurwenen. We zijn iets vroeger daar dan gedacht en de meiden nemen plaats in kleedkamer 4. Daar bespreken de coaches de opstelling door en wat er van het team wordt verwacht. Elise is vandaag weer de keepster in afwezigheid van Rosanne.

Net voor 14:00 uur gaan de paars witten het gras van veld 2 op en starten met hun gebruikelijke warming-up. De meiden zijn rustig en laten de ballen lekker rondgaan. Ronald is op dat moment Elise aan het inschieten en het geven van adviezen. Zo komt HRC wel laat het veld op en beginnen dan ook aan hun voorbereiding. Net voor half 3 komt de scheidsrechter het veld op en roept de teams bij elkaar.

Na het gebruikelijke handen schudden en de tos is het de thuisploeg die mag aftrappen. Exact om half3 fluit de scheidsrechter en HRC begint het spel.

HRC speelt de bal wat rond en kijkt waar men heen kan. De bal wordt door de verdediging van LRC opgepakt en via het middenveld komt deze bij Jesslyn. Jesslyn geeft een mooie steekpass en zo kan Thirza doorlopen en uithalen, met nog geen 2 minuten op de klok staat de 0-1 al in de boeken.

Dit was een mooi opgezette aanval en tevens goed afgerond.

HRC mag weer aftrappen en het spel verplaatst naar het middenveld. LRC staat goed gepositioneerd en de strijd lijkt daar kansloos voor de thuisploeg. Sterre is overal en loopt vele gaten dicht. Na een minuut of 6 is het Sterre die doorkomt op rechts en de bal naar links schiet daar waar Evy staat te wachten die met en mooie beweging om de verdediger van HRC heen gaat en Evy schiet met buitenkant rechts in de verre hoek. Hierop heeft de keepster geen weerwoord en zo staat het 0-2.

Met deze voorsprong kan LRC tevreden zijn. De meiden gaan dan ook lekker door met het in de ploeg houden van de bal. Er zijn maar weinig momenten dat HRC aan de bal komt. De paars witten houden de druk erop en spelen veelvuldig op de helft van de thuisploeg. In de 15de minuut is het Thirza die weer Evy aan speelt en die kan de 0-3 laten noteren.

Voor nu heeft HRC geen vat op het goede spel van de bezoekers. Suus en Anne -Fleur zijn heel nuttig op de zijkanten en vechten voor elke centimeter gras. De verdedigers Benthe, Jadey, Melissa en Emma hebben het achterin onder controle. De keepster Elise heeft tot nu toe weinig hoeven doen dan een paar keer de bal weg te schieten.

Op het middenveld heeft Jesslyn met om zich heen Anne, Suus en Thirza het voor elkaar. Vanuit hier voetballen de meiden over de zijkanten en is het Thirza die vanuit Suus de bal krijgt ruimte om door te lopen. Thirza geeft de bal richting de 16 en daar Jesslyn om met een schot in de 22ste minuut de 0-4 te maken.

Evy en Merel spreken elkaar aan dat ze wat dichter bij elkaar moeten gaan staan. Zo loopt de wedstrijd lekker door en is het de thuisploeg die her en der wat plaagstootjes geeft. De verdedigers van LRC wachten dit rustig af en grijpen in daar waar het moet. HRC is niet in staat om in de eerste helft wat te kunnen uitrichten, maar ze doen hun best.

Dan loopt de 32ste minuut als Evy op rechts de bal krijgt en deze naar haar zus Merel schiet. Merel aarzelt niet en schiet de 0-5 tegen de touwen. Met nog een klein kwartier te spelen in de eerste helft neemt LRC wat gas terug en vindt men het voor nu even goed. HRC krijgt nog 2 corners maar die lopen op niets uit.

De scheidsrechter fluit voor de rust en beide teams gaan richting de kleedkamers. Daar staat de limonade klaar.

In de kleedkamer van LRC heerst er natuurlijk vreugde en dat mag nadat het team een goede en een mooie eerste helft te hebben neergezet. Ronald en Jano zijn zeer tevreden en hebben niets aan te merken op het spel van hun dames. Het enige wat het team meekrijgt is blijf gefocust en blijf voetballen.

Nadat de scheidsrechter het sein heeft gegeven mogen de teams weer naar het veld. De 2de helft gaat beginnen en LRC trapt nu af.

De LRC-ers beginnen weer waarmee ze gestopt zijn met het goed rondspelen van de bal. HRC lijkt wat beter uit de startblokken te zijn gekomen en wil wat meer druk naar voren zetten. Nadat HRC wat aanvallen heeft opgezet zijn het toch de bezoekers die in de 48ste minuut op 0-6 komen. Evy kan scoren nadat ze de bal van Jesslyn heeft ontvangen.

De thuisploeg weet even niet meer hoe te staan en in de 52ste minuut krijgt LRC een corner. Deze corner wordt door Thirza genomen en gaat richting Jesslyn, Jesslyn schiet gelijk de bal en zo belandt deze ook achter de keepster van HRC. De scheidsrechter noteert dan ook de 0-7 in het boekje. LRC ziet dat HRC er niet meer uitkomt en blijft zelf voetballen.

De meiden van HRC proberen nog van alles maar LRC is gewoon te sterk voor ze. In de 57ste minuut is het Anne Fleur die een mooie pass geeft naar Evy in de zestien en al vallend schiet ze de bal hoog in het doel. De 0-8 is dan een feit.

Met wat ingebrachte wissels bij HRC zijn er toch wat meiden die het niet willen opgeven. De thuisploeg heeft toch een mooie aanval en deze wordt ten einde gebracht door een overtreding.
De scheidsrechter wijst naar de stip en HRC krijgt een penalty. Voor Elise is dit het hoogtepunt van de wedstrijd aangezien Elise in de 2de helft eigenlijk niets te doen heeft gehad. De spits van HRC legt de bal neer en wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter.
Deze wordt gegeven en de spits schiet richting Elise. Elise blijft staan en stopt de penalty van HRC.

De spits loopt terug en de meiden van HRC vangen haar op. Bij LRC bedanken de meiden natuurlijk Elise met het stoppen van deze penalty.

LRC blijft drukken en in de 64ste minuut is het een voorzet van Merel die weer Evy kan bereiken en zo ligt dan ook nummer 9 in het doel.Toch blijven de de meiden van de thuisploeg hopen op 1 kans om in ieder geval een doelpunt mee te pakken. Zo is het in de 74ste minuut een aanval van HRC die uiteindelijk vanuit de zestien wordt ingeschoten. Op dit schot is Elise kansloos en zo mag de scheidsrechter de 1-9 in zijn boekje zetten.

Het laatste kwartier wordt rustig uitgespeeld met LRC die het wel goed vindt en een HRC die het ook wel gelooft.

De scheidsrechter fluit dan af en de teams geven elkaar een hand.  De coaches praten nog even na en verdwijnen dan ook richting kleedkamers.

Alle complimenten naar het hele team, vandaag hebben jullie wederom laten zien wat teamsport inhoud.