Vandaag stonden er 2 wedstrijden gepland voor de JO7-03 van LRC.
Op deze zonninge zaterdagmorgen werd er afgereist naar Sportpark ASH te Hellouw.
Iedereen was vandaag aanwezig, dus de selectie bestond uit; Noud, Kursad, Bram, Tijs, Maël, Mex en Jacob.

Haaften JO7-01 - LRC JO7-03
De 1 wedstrijd vandaag was tegen Haaften. Zij hadden 4 spelers, waardoor we 4 tegen 4 moesten spelen en LRC vandaag 3 wissels had.
LRC begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in wat kleine kansjes. In de 2e minuut kwam de bal voor de voeten van Maël en hij maakte met een intikker de (0-1). LRC was er hierna even met hun hoofd niet bij en hierdoor stond al snel de (1-1) op het scoreboord.
LRC was wel de bovenliggende partij en bleef ghoed samenspelen en kans creeeren. Helaas stond het vizier niet helemaal scherp vandaag. In de 6 minuut kreeg Mex de bal en had hij in gedachten al bijna gescoord, maar door een te hoge grasspriet, struiklede hij en ging de bal helaas niet de goal in. Na een minuut of 8 kreeg Noud de bal, hij had een vlammend schot in gedachten, die kwam er ook maar de bal was zo hoog dat deze bijna het stadion van ASH verliet. De volgende kans was wederom voor Noud, maar deze ging naast en het slotakkoord was ook voor Noud, maar het was hem niet gegund deze wedstrijd en voor open goal schoot hij de bal naast. Na een minuut of 11 floot de scheidsrechter af en bleef het dus bij (1-1).

LRC JO7-03 - A.S.H JO7-01
De 2e wedstrijd van vandaag was tegen het thuisspelende team A.S.H.
Vanaf het begin kon je zien en merken dat beide ploegen voor de winst wilde gaan. Er werd aggresief, maar wel sportief gevoetbald en dit resulteerde in wat kleine kansjes. Het meeste balbezit was voor LRC, maar het vizier stond in deze wedstrijd ook niet op scherp. In de 2e minuut krijgt Noud de bal op de middenlijn en na een mooie solo waarbij hij diverse spelertjes van ASH passeert maakt hij het netjes af en staat de (1-0) op het scoreboord. Eigenlijk direct hierna, LRC is wederom niet meteen wakker na de (1-0) maakt de speler van A.S.H. aan de overzijde met een vlammende schot de (1-1). Dit is wel een leermoment voor LRC, na het maken van een goal meteen opletten en zorgen dat de tegenstander niet meteen scoort. In de 3e minuut krijgt Noud aan de zijkant van het veld de bal en hij schiet met een hard schot op goal en deze gaat erin (2-1). Voorafgaand aan de wedstijd hebben we afgesproken om te kijken of we vandaag Tijs en Jacob hun 1e goals van dit seizoen kunnen laten maken. Je kan zien dat de spelers dit begrepen hebben en de bal ook aan hen overspelen om te zorge dat dit gaat lukken. Na 5 minuten krijgt Tijs vanuit een scrimmage de bal en zelfs zijn losse veter kan niet tegenhouden dat hij de bal tegen de touwen schiet en de (3-1) op het scoreboord zet. Je kan zien dat alle medespelers blij zijn voor Tijs. De trainer geeft aan dat Jacob nu aan de beurt is....iedereen begrijpt dit maar je moet natuurlijk niet nalaten op te scoren als je de kans krijgt, dit doet Noud ook en hij scoort iets later met een mooie solo de verdiende (4-1). In de 9e minuut een mooie actie en de kans voor Jacob op zijn 1e van het seizoen, hij krijgt de bal voor de goal, hij schiet en helaas wordt deze bal net op de lijn geblokt. Iets later nog een kans....Jacob schiet, heeft wederom de pech dat de bal geblokt wordt en vanuit de rebound schiet Noud de bal wel tegen de touwen (5-1).
LRC denkt nu dat ze al gewonnen hebben en lopen met hun hoofd in de wolken, ASH komt er 2x binnen een minuut goed uit en zij maken nog 2 doelpunten (5-3). LRC is nu weer wakker en het slotakkoord in deze wedstrijd is voor Kursad, hij krijgt de bal en na 2 mannetjes uitgespeeld te hebben werkt hij beheerst af en komt de eindstand op het boord te staan (6-3).

BONUSWEDSTIJD
Haaften JO7-01(2) - LRC JO7-3
Daardoor Haaften vandaag met een grote selectie kwam opdagen, hadden zij vandaag 2 teams en konden we nog een bonuswedstrijd spelen. LRC begon sterk en na zo`n 30 sec lag de bal al in de goal, deze werd gescoord door Noud. Zoals vaker vandaag, was LRC even niet bij de les en stond het al vrij snel (1-1) na een goede goal van hun sterspeler. De wedstrijd ging hierna gelijk op en beide ploegen kregen kansjes. De 2e goal van LRC kwam van de voet van Kursad in de 4e minuut (1-2). Hierna waren er nog goede acties van Maël en Tijs maar zij konden net hun 2e van de wedstijd niet maken. Bram maakte nog wat goede acties en Mex kwam ook net ene teenlengte te kort om zijn goal te maken. Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor de topscoorder van de JO7-03 Noud. Hij kreeg de bal en nadat hij een goede actie had gemaakt schoot hij de eindstand op het boord (1-3).

Al met al weer 3 goede wedstrijden van LRC. Je kan zien dat iedereen er plezier in heeft en elkaar de bal gunt. Iedereen probeert over te spelen en te zorgen dat we allemaal de bal krijgen.
Daarnaast wil de trainer vandaag een extra bedankje geven aan de aanwezige ouders en hun bijdrage voor dit team. De ene houdt de standen bij, wie de doelpuntenmakers zijn en in welke minuut, de wissels en tijd die bijgehouden worden, de limonade en de koffie en dan na de wedstrijd de ouder die de wastas moet meenemen.
Volgende week staan er weer 2 wedstrijden op het programman, te spelen op Sportpark De Kol te Herwijnen.