Zaterdag 15 oktober LRC JO7-3

Vandaag werd er gevoetbald op Sportpark De Kol te Herwijnen.
De selectie bestond vandaag uit; Noud, Bram, Mex, Maël, Tijs en Kursad.
Helaas was Jacob ziek en moest hij zich afmelden voor vandaag.
Er stonden 2 wedstrijden op het programma vandaag, tegen Herovina JO7-1 en MVV`58 JO7-1.

Herovia JO7-1 - LRC JO7-3
De 1e wedstrijd vandaag was tegen het thuis spelende team Herovina JO7-1.
We speelden 5 tegen 5 (ieder team had 1 wissel) en 15 minuten.
LRC begon sterk en zette de tegenstander direct goed onder druk. Van te voren hadden we afgesproken om goed naar elkaar over te spelen, meteen alle ballen aanvallen (druk zetten) en zorgen dat iedereen de bal kreeg. Samen spelen is belangrijk. Dit ging ook direct goed, de tegenstander Herovina had hier moeite mee en in de 2e minuut kreeg Bram de bal, hij maakte een goede individuele actie en schot de bal beheerst maar hard tegen de touwen (0-1). Enkele minuten laten kreeg Tijs de bal en besloot hij maar eens om hard op goal te schieten.....en schieten kan Tijs goed hard en de bal vloog perfect in de goal (2-0). In de 7e minuut, LRC combineerde best wel goed kreeg Noud de bal, maakte een schitterende actie en schoot de (3-0) binnen.
Nog geen minuut later nam Herovina de bal uit, die werd onderschept door Bram en die twijfelde geen moment en schoot de (4-0) binnen.
LRC was goed bezig, je kan zien dat het team steeds beter samen speelt en ook bij verlies goed omschakeld en een tegenstander opzoekt. Je kan zien dat de trainingen effect hebben. De (5-0) kon dan ook niet uitblijven, deze werd gremaakt door Noud nadat hij perfect 2 man in de luren had gelegd en de bal beheerst afronde. In de 12e minuut wederom goed druk zetten door Maël en Bram, Bram zette perfect voor op Noud en die tikte perfect zijn 3e van de wedstrijd (een hattrick dus) binnen (6-0).
2 Minuten voor tijd een goede combinatie van LRC, waarbij Mex, Maël, Kursad goed overspeelde, de bal bij Noud kwam die passte op Bram die via een been van de tegenstander ook zijn hatrrick voltooide met zijn 3e van de ochgtend (7-0).
Kort hierna was de wedstrijd afgelopen.

LRC JO7-3 - MVV`58 JO7-1
De 2e en ook voorlopig de laatste wedstrijd van dit 1e gedeelte van het seizoen was tegen MVV`58.
Tegen deze tegenstander hebben we de lastigste wedsgtrijden gespeeld, maar nog niet verloren. We spraken af om plezier te maken en te zorgen dat we niet gingen verliezen. De wedstrijd was aardig gelijkwaardig, MVV`58 speelt hetzelfde spelletje als LRC, goed druk zetten, de mannetjes op de goede plek en zorgen dat er altijd iemand bij de tegenstander staat. Het was dus eigenlijk een soort schaakwedstrijd waarbij de beste kansen waren voor MVV`58. Zij hadden net de pech dat ze geen goaltje konden maken. LRC kreeg ook wat mogelijkheden, maar de ballen gingen dan niet tussen de palen maar naast. Het vizier stond niet helemaal op scherp de 2e wedstrijd.
Zo`n 3 minuten voor het einde kreeg MVV`58 een vrije trap na een lichte overtreding van LRC. Zij keken goed, het 1e schot werd geblokt maar uit de rebound werd er nogmaals op goal geschoten en via een aantal benen ging de bal in de goal (0-1). LRC op achterstand, dit was nog niet (vaak) gebeurd dit 1e gedeelte van het seizoen. LRC zette nog even goed aan, de trainer stuurde zijn spits Noud naar voren en dit resulteerde in nog 2 goede kansen op de gelijkmaker. Maar het zat LRC aan het einde niet echt mee, de bal wilde er in deze wedstrijd niet in. MVV`58 kreeg ook nog een goede kans, maar die ging net voorlangs.
Na 15 minuten floot de scheidsrechter af en werd deze wedstrijd nipt met (0-1) verloren.
Uiteraard was dit jammer, maar het belangrijkste was dat er goed gespeeld werd tegen een goede tegenstander en dan kan je ook wel eens verliezen.

Omdat dit de laatste wedstrijd was van dit gedeelte van de competitie en de trainer en ouders het super goed vonden gaan, was er voor de spelers nog een kleine verrassing geregeld door de ouders. Ze kregen aan het einde van de wedstrijd een hele mooie medaille met daarop hun naam en een lintje in de kleuren van LRC. Je kon zien dat ze er super blij en trots mee waren. Uiteraard nog even op de foto en daarbij kregen ze ook nog een glaasje kinderchampage !

Namens de trainer wil ik de jongens feliciteren met hun goede wedstrijden, de voortgang die je al ziet in hun spel en daarnaaast ook nog even een bedankje voor alle ouders die elke week trouw langs de zijlijn staan en ook ieder hun taak hebben (details voor het wedstrijdverslag, de comsumpties, de wissels bijhouden etc etc.). Nu even 2 weken geen wedstijden (wel trianen uiteraard) en dan na de vakantie weer vol er tegen aan in de nieuwe competitie.