Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam blijft meedraaien in de top van 1D. In eigen huis boekten de Leerdammers de vijfde overwinning op een rij. Tegen Nivo Sparta werd het 3-1.

Op de overwinning viel weinig af te dingen, al was er wel een duidelijk verschil tussen de eerste en de tweede helft. In het eerste bedrijf was er namelijk geen vuiltje aan de lucht voor de Leerdammers, terwijl het in de tweede helft toch nog een echte wedstrijd werd, doordat Nivo Sparta uit een ander vaatje tapte dan voor de rust.

Zorgeloze eerste helft
LRC kwam al na vier minuten op voorsprong via een fraaie rake directe vrije trap van Maikel van de Water. Vorige week scoorde de middenvelder al op soortgelijke wijze. De thuisploeg had controle over het duel, maar kwam na een kwartier spelen toch goed weg toen Nivo Sparta-aanvoerder Frenkie Schaap bijna een wereldgoal maakte. De middenvelder nam de bal aan uit de lucht en lepelde deze bal op de lat.

Het was het enige wapenfeit van de bezoekers voor rust en LRC verdubbelde nog voor de rust de voorsprong. Rick van Loo opende vanaf rechts op de opgekomen linksback Furkan Cetin. Cetin bezorgde de bal bij Sil van Putten die de 2-0 maakte.

Donderspeech
Nivo Sparta-trainer Niels Blom baalde wat zijn ploeg de eerste helft had laten zien, iets wat hij duidelijk hoorbaar kenbaar maakte aan zijn spelers in de pauze. “Ik ben wel even tekeer gegaan ja”, bekende de oefenmeester. “De eerste helft was bij ons wel heel matig. Zij zaten er veel korter bovenop en ook in balbezit was het niet goed, we creëerden helemaal niks.”

De donderspeech had blijkbaar effect, want Nivo Sparta kwam anders de kleedkamer uit. De ploeg was nu feller en, mede doordat men met een extra aanvaller ging spelen, werd LRC verder naar achteren gedreven. Tien minuten na de rust kreeg de ploeg uit Zaltbommel loon naar werken toen het op 2-1 kwam. Frenkie Schaap benutte een strafschop na een handsbal binnen de zestien van de thuisploeg. LRC had het even lastig, zonder dat het nou echt grote kansen weggaf.

Beslissing
De Leerdammers lieten vervolgens zien over voldoende kwaliteit te beschikken om op de juiste momenten toe te slaan. Na 65 minuten voetbal maakte LRC-aanvaller Rick van Loo een prachtige actie langs de zijlijn, waarna hij invaller Jamal Ouassif wegstak. Ouassif stuitte nog op doelman Wessel Hijman, maar in de rebound schoot Bauke Bakker de 3-1 tegen de touwen. In het restant van het duel werden er felle duels uitgevochten. In de problemen kwam LRC niet meer.

Emanuel Sluis, trainer van LRC, sprak van een verdiende overwinning. “In de eerste helft was er weinig aan de hand en ook in de tweede helft heb ik me geen zorgen gemaakt. Zij gooiden wat meer energie in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit nooit. Wel vind ik dat we beter gebruik hadden kunnen maken van de ruimtes. Zij gingen meer op de aanval spelen, dan zijn er een aantal momenten waarop wij het beter moeten uitspelen in de omschakeling.”

Blom was een stuk tevredener over de tweede helft. “Dan zie je wat er ook mogelijk is. We zitten in een fase, waarin alles even de verkeerde kant op valt. Toch ben ik er van overtuigd dat wij nog voldoende punten gaan pakken dit seizoen.”

Bron: Regio Voetbal / Gert Jan den Ouden
Video's: Soccerreporter / Bas