Gelijkspel niet voldoende om Scherpenzeel van titel te houden

Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam is er niet in geslaagd om Scherpenzeel van de titel af te houden. In Leerdam kreeg de thuisploeg in de eerste helft de nodige kansen, maar na rust gebeurde er weinig meer. Gescoord werd er dan ook niet: 0-0.

De gevoelens bij LRC-trainer Emanuel Sluis waren dan ook gemengd na afloop. “Ik heb het gevoel dat we vandaag hadden kunnen winnen. Met name in de eerst helft denk ik dat we voetballend beter waren. Toch gaan we met een goed gevoel de nacompetitie in. Het resultaat van vandaag doet daar niets aan af.”

Rollertje
LRC greep in de eerste helft direct het initiatief. Rick van Loo dook in de eerste minuut al op voor het vijandelijke doel, maar prikte de bal in het zijnet. De thuisploeg bleef hierna de betere en was tweemaal dreigend via Fabian van Horssen. Eenmaal schoot hij van grote afstand net over, maar de tweede had hij moeten maken. Van Loo bracht de schutter in stelling, maar die raakte de bal totaal verkeerd en produceerde slechts een rollertje.

Scherpenzeel was eigenlijk maar één keer echt dreigend voor rust, maar toen leek het ook direct raak. Rogier Gerritsen kopte de bal in eigen doel, maar keeper Levi ‘t Lam kreeg daarbij een duw in de rug en dus ging het feest voor de bezoekers niet door. Een eigen doelpunt had ook geen passend afscheid geweest voor Gerritsen, die zijn uitzwaaiwedstrijd beleefde. De LRC-captain stopt na dit seizoen met voetballen.

Hierna was Rick van Loo opnieuw gevaarlijk, maar via de keeper ging de bal langs de goal.

Voldoende aan punt
De tweede helft gaf een ander beeld. Waar in het eerste bedrijf de nodige kansen vielen te noteren, gebeurde er na de pauze weinig voor de goals. Scherpenzeel leek het wel goed te vinden, de gasten hadden immers voldoende aan een punt. LRC slaagde er simpelweg niet in om zo gevaarlijk te worden als voor rust. Ook een slotoffensief bleef uit en dus bleef het 0-0.

Bron: Regio-Voetbal
Foto's: Nico Van Ganzewinkel