Sportstraat 1
4153AJ
BEESD
tel. 0345-681701

Na een paar competitieloze zaterdagen is het altijd weer de vraag hoe een team de draad oppakt. Voor de JO13-3 waren de omstandigheden gunstig: prachtig weer, een uitwedstrijd dichtbij, tegen een team dat onderaan de ranglijst staat. Afgereisd zonder coach Stefan, maar met Richard als zijn vervanger en een complete selectie, stonden de seinen op groen voor een mooie voetbalochtend.

Toen het eerste fluitje van de scheidsrechter klonk was het echter de thuisploeg die direct flink druk zette. Helaas voor Beesd duurde dit maar één minuut. De sterke voorhoede van LRC, bestaande uit Bart, Anas en Willem, jaagde de verdedigers van Beesd bij balbezit in hun doelgebied direct op, wat ertoe leidde dat Willem al in de tweede minuut de bal veroverde en simpel in kon schieten 0-1.
Nog geen twee minuten daarna speelde rechtshalf Janu op een goede manier Willem aan, die opstoomde op de helft van Beesd en daarbij oog had voor de vooruit snellende Bart en deze met een prachtige pass op maat bediende. Bart wist zich in scoringspositie, bleef met zijn snelheid de verdedigers voor en haalde uit op doel: 0-2. Het visitekaartje was daarmee definitief afgegeven.
Een geruststellende start voor coach Richard, die over een niet heel fit middenveld beschikte. Mauro, Janu en Ruben waren niet helemaal wedstrijdfit. Met een complete selectie kon de coach de spelers op het middenveld echter goed laten rouleren, zodat er gedurende de wedstrijd geen grote gaten vielen. Met Twan, Nathan én Jamie en Nesta, die ook op het middenveld uit de voeten kunnen, had hij uiteindelijk mogelijkheden genoeg. En alle jongens wilden strijden voor de winst.
Die strijd was zeker nodig, want ondanks de stand was wel duidelijk dat Beesd over een paar zeer vaardige en sterke voetballers beschikt. Gelukkig stond er de zeer sterke verdediging van LRC, met Menno, Stijn, Marwan, maar ook Nesta en zo nodig Jamie, die met elkaar vrijwel iedere poging tot een aanval van de thuisploeg onschadelijk konden maken. En zo nodig bracht doelman Mehmet redding.
Aan de andere kant was de keeper wat minder gelukkig. Beesd had duidelijk moeite met uitverdedigen na spelhervattingen en de alerte aanvallers van LRC konden daar tot twee keer toe door een onderschepping en een schot van profiteren: Willem zorgde op die manier voor de 0-3 en Anas voor de 0-4. De thuisploeg wist daar met één mooie aanval, afgerond met een goed schot dat Mehmet te machtig was wat tegenover te stellen: 1-4.
De ruststand had echter nog veel hoger kunnen uitvallen. Meermaals werden Bart en Willem op de flanken weggestuurd met prachtige ballen van de voet van Twan, Janu, Nathan of Nesta. Daarbij viel vooral de snelheid van Bart op die zijn verdedigers kansloos liet, maar helaas strandden de pogingen daarna.

Na rust was gelijk duidelijk welke boodschap de coach zijn spelers had meegegeven. De gretigheid spatte ervan af en binnen twee minuten had Bart er al twee in de touwen hangen. Eerst op aangeven van Anas: 1-5 en binnen een minuut daarna op aangeven van Willem: 1-6. Op dat moment leek een grote score in de lucht te hangen, maar Beesd toonde zich veerkrachtig. Een compliment voor de thuisploeg is daarvoor op zijn plaats. De wedstrijd bleef sportief en zonder negativiteit.
Al moet gezegd worden dat Mehmet Beesd daarbij een beetje behulpzaam was, door een op zich houdbare bal, wellicht net vervelend opstuitend op het polderveld, verkeerd in te schatten: 2-6. Gelukkig bracht Bart met zijn vierde van de ochtend de marge daarna weer snel op vijf: 2-7 en bracht Menno aan de andere kant met een prachtige sliding redding, door pal voor het doel de bal voor de voeten van een aanvaller van Beesd weg te spelen en daarmee een zekere tegengoal te voorkomen. Niet veel later was hij ongelukkig genoeg de aanleiding voor een penalty, toen hij opnieuw zijn lichaam voor de bal gooide, maar daarbij met zijn hand de bal tegenhield. De strafschop werd benut en Beesd kon de marge toch weer iets verkleinen: 3-7.
Zowel Bart als Willem leken daar nog wat aan te willen doen, maar een zeer sterk spelende laatste man van Beeds voorkwam met perfecte slidings dat zij in die fase nog tot scoren konden komen. Dat lukte verschillende spelers, waaronder Jamie en Twan ook niet met schoten, die telkens net niet binnen de palen waren. Uiteindelijk was het Anas die de eindstand bepaalde en optimaal van slecht uitverdedgingen profiteerde: 3-8.
Een goede uitslag voor een goede wedstrijd van LRC, dat in punten op de gedeelde tweede plaats, maar door een minder doelsaldo van twee doelpunten derde staat. Op naar de laatste wedstrijd van het seizoen, volgende week thuis tegen de lijstaanvoerder Meerkerk!