Karbogerd 1
4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 kwam zaterdag nog dicht bij de winst tegen LRC. In plaats van de bal in de dying seconds vanaf elf meter tegen de touwen te rossen, dacht Koen Baardwijk het met een bekeken balletje te doen. Keeper Levi ’t Lam zat er echter op tijd bij. Daarmee eindigde het duel in 1-1.

Koen van Baarwijk van GRC 14 kwam evenals zijn ploegmakkers ontroostbaar en totaal verslagen van het veld. Begrijpelijk als je na zes verloren wedstrijden een keer zo dicht bij de winst komt en die kans laat lopen in de laatste seconden.

Heel zuur
Met het punt met de 1-1 schoot de ploeg van trainer Piet de Kruif weinig op. GRC 14 blijft hekkensluiter in 1C. De trainer stond er dan ook beteuterd bij. “Dit is tekenend voor ons seizoen. Koen Baardwijk maakt alle penalty’s en dat deze er dan niet in gaat in de negentigste minuut, dat geeft het seizoen aan dat we hebben. We werken hard en doen ons best, maar hebben geen enkel gelukje. Het is heel zuur.”

De Kruif geeft het echter nog niet op. “We leven nog. Ik ben er trots op dat we zo hard blijven werken. We hebben nog drie wedstrijden te gaan en ik heb nog steeds vertrouwen in een goede afloop.”

Overhand
In de wedstrijd was het LRC dat vanaf het begin de overhand had. Het was aan keeper Nicky Jansen te danken dat GRC 14 ongeschonden de rust leek te gaan halen. Maar een paar minuten voor rust moest ook keeper Jansen buigen voor Nordin Hassani, die op aangeven van Bart Barendregt de 0-1 aantekende.

Na de rust kwam GRC 14 beter uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten lag de bal op de stip, nadat Koen van Baardwijk werd neergehaald. Baardwijk benutte zelf de strafschop voor de 1-1. Vervolgens boksten de twee partijen aardig tegen elkaar op. Een poging van GRC 14 werd nog net op tijd geblokt en aan de andere kant mocht keeper Nicky Jansen zijn klasse tonen.

Te slap
Daarmee leek het uit te draaien op 1-1. Totdat in de laatste seconden Wesley van de Oever onderuit werd gehaald. Koen van Baardwijk schoot de strafschop veel te slap in en keeper Levi ’t Lam kreeg de bal nog te pakken. Daarmee moesten beide ploegen het doen met 1-1.

Bij LRC kreeg de teammanager trouwens nog een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding.

Bedroevend niveua
Trainer Emaneul Sluis van LRC niet helemaal tevreden. “Ik vond het niet zo best. Voor de rust speelden we nog wel aardig, vervolgens werd het steeds rommeliger. De tweede helft zakten we naar een bedroevend niveau”, aldus de trainer van de Leerdammers, die de scheidsrechter bepalend vond.

“Misschien riepen we het wel over onszelf af. Er stond niet veel op het spel voor ons, maar officieel moeten we ons nog veilig spelen.”