22 juni 2021 19:00

Scheidsrechter

Christiaan Diem

Opstelling

Di. 22 juni speelde LRC MO11-2 de allesbeslissende wedstrijd voor de Regio Cup tegen Everstein MO11-1. Bij winst zouden de LRC meiden kampioen van de Regio Cup zijn. De 3 voorgaande wedstrijden hadden ze allemaal overtuigend gewonnen en bij nog een winst zouden ze niet meer ingehaald kunnen worden.

Blijkbaar had Everstein zich voor genomen om niet als kanonnenvoer te dienen en gingen er met veel energie tegenaan. Daardoor ging het spel op en neer en waren er kansen aan beide kanten. Het was dan ook niet geheel tegen de verhouding in dat Everstein in de 10e min. op voorsprong kwam, 0-1. Na dit doelpunt nam LRC licht het overwicht om de gelijkmaker te forceren. Maar desondanks stond het in de 1e timeout nog steeds 0-1.

In de time-out werden de puntjes op de i gezet en ging LRC vol op zoek naar de gelijkmaker. Daar hoefde ze ook niet lang op te wachten. In de 17e min. kreeg Alissa op de middenlijn de bal te pakken en schoot deze in één keer over de keeper. Een schitterend doelpunt met een grote ontlading bij de meiden. Daarna waren ze echt helemaal los en was het een wonder dat ze nog 9 min. moesten wachten op de volgende goal. Na een fraaie hattrick van Senna stond het vervolgens 4-1 in de rust.

Na rust ging LRC rustig door waar ze gebleven waren en stond het via Senna (2x) en Mila (1x) in de 2e time-out 7-1. In het vervolg was de echte urgentie weg en kabbelde de wedstrijd naar een eind. Bij het laatste fluitsignaal was de ontlading groot en mogen de meiden zich winnaar van de Regio Cup noemen. De Regio Cup was een mooi toetje na een moeilijk Corona jaar waarin maar weinig wedstrijden gespeeld zijn.