5 - 3

Kerkwijk JO17-1

3e klasse 23

10 oktober 2020 14:30

Het doel van het elftal was om aan het eind van het seizoen te promoveren naar de 3e klasse. Na een start met veel plezier en mooi voetbal stonden we ruim aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden. Hier vond de KNVB wat van en werden we per direct in de 3e klasse geplaatst. Doel bereikt zou je zeggen maar nu willen we hier in blijven ook. Net voor het weekend kregen we te horen dat Kerkwijk onze eerste tegenstander zou zijn. Normaal al een probleem maar zie nu nog maar een scheidsrechter te krijgen.  Dit viel niet mee en gelukkig kreeg dennis dit zaterdagmorgen alsnog voor elkaar. Dus we konden ervoor gaan. Normaal spelen we om 12.00 en is deze tijd denk ik te vroeg want de scherpte is er nooit de eerste 20 minuten. Nu met de aanvangstijd 14.30 moet zou je zeggen is iedereen wakker en scherp. Maar ondanks deze tijd en waarschuwingen van de leiding wederom niet. (volgende keer maar om 17.00 beginnen ?) De wedstrijd was nog maar net begonnen en het stond 0-1 . Te slap en het laten lopen van de tegenstander werden de jongens weggetikt. Er was duidelijk een spanning van de nieuwe klasse met sterkere tegenstanders. Een beetje bijgekomen van de overrompeling kwamen we er achter dat de zwakke plek van de tegenstander op hun linkerkant lag. Yannick ging zijn tegenstander over deze kant voorbij en de bal kwam na zijn schot terug, bij  Daniel in zijn voeten en daar was de 1-1.  Deze kant werd nu meer opgezocht en er kwamen kansen. Bij een aanval over links kwam de bal bij Bas die de bal met een mooie trap schuin over het veld achter de verdediging plaatste. Sim liep zijn tegenstander eruit en bam 2-1.  Nu zou je zeggen druk door en dan komt het goed. Echter door slap verdedigen kregen de gasten een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De keeper stond verkeerd en als dan ook de jongens in het muurtje omhoog springen kan de bal zomaar recht in het doel worden geschoten.2-2 en rust. Na duidelijke afspraken gemaakt te hebben in de rust deden we er een stapje bij. Het bleef lang 2-2 en er moest wat gebeuren. Bas werd van het middenveld gehaald . Leander ging naast yannickin de spits en pascal zakte terug.  Inmiddels was het flink gaan regenen, maar pascal dacht volgens mij dat hij op de skipiste stond. In zijn nieuwe rol slalomde pascal steeds meer door de verdediging en was bijna niet af te stoppen. Na een half weggewerkte bal van de tegenstander knalde Owen de 3-2 binnen. Kort hierna mocht yannick de 4-2 maken en met nog 20 minuten te gaan kon dit toch niet meer fout gaan ? Kerkwijk kreeg echter een vrije trap net buiten het strafschopgebied en door de wind draaide de bal in het doel. De tegenstander ging hierna met 4 aanvallers spelen maar dit was voorzien en door een aanpassing werd ook dit gevaar opgevangen. Na wederom een slalom van pascal kwam de bal bij Yannick die zich vrijspeelde en terugspeelde op pascal die met een schot de 5-3 maakte. Nu was het een kwestie van uitspelen en de eerste drie punten in deze nieuwe klasse zijn binnen