1e klasse 09

19 september 2020 10:45

Opstelling LRC JO15-1

Zaterdag 19 september 2020 vv Haaften JO15-1 tegen LRC JO15-1

Na het eenvoudig berijken van de 2e bekerronde wachte we allen hoe het team van Joost & Owyn zich zal gaan manifisteren in de competitie.

De eerste proef hierin was op bezoek bij streekgenoot Haaften en voor de technische staf was al snel een domper want Santino en Rubben waren er niet bij en doordat andere team ook allemaal dunne bezettingen hadden moesten de paars-witten het zonder wissels stellen.

Vanaf de aftrap werd al snel duidelijk dat Haaften een tegenstander was van een ander kaliber dan de eerdere opponetten die we tegen kwamen in de beker.

Met de nodige fysieke krachten ging de thuisploeg voortvarend van kracht en na amper 1 minuut spelen was de eerste kans al ontstaan echter de bal ging naast de goal van Job maar de toon was gezet.

Amper twee minuten later kwam hun spits met de bal onze zestienmeter binnen en Maks zette hem met een correcte schouwderduw van de bal echter door de duw en de mooie val van de spits was er één persoon op het veld die iets onregelmantairs had gezien in deze actie hij floot op zijn fluit en wees met zijn andere arm richting de penatystip kortom het betrof de scheidsrechter die maar al te graag een snelle voorsprong wilde hebben voor de thuisploeg.

Hetgeen hem daadwerkelijk ook gelukt was want Job dook de andere hoek in dan dat de penalty werd ingeschoten en voor de paars-witten werd duidelijk dat dit wel eens een zware strijd kon gaan worden met 12 tegen 11 en zonder wissels konden ze hun borst nat maken.

Door deze bizarre opening van de wedstrijd volgde eigenlijk een mooie aandoendelijke eerste helft waarin de thuisploeg  Fysiek de bovenhand had maar de paars-witten met vlijmscherpe counters erg gevaarlijk was.

Amper twee minuten na de 1-0 dachten de Haaftensche hun tweede te kunnen scoren maar Job die een fantastische wedstrijd keepte keerde het schot Djaego speelde de bal diep naar Renzo die op snelheid zijn man passeerde vervolgens de bal  naar Daan speelde die op zijn beurt ook op snelheid om zijn directe tegenstander liep en zo oog in oog kwam met de goallie die hij met een diagonaal geplaatst schot kansloos liet en de stand weer in evenwicht had gebracht.

Nauwelijk twee minuten later was het wederom Job die de thuisploeg van een tweede goal af hield en de paars-witten toverde daarna ook een snel goed lopende counter door Daan weer op snelheid weg te sturen maar vanuit de bina gelijke positite als bij zijn goal schoot hij nu voorlangs.

Hetzelfde overkwam Renzo amper drie minuten later zijn schot ging ook naast nadat hij zich keurig vrijgespeeld had en het vanaf randje zestienmeter probeerde.

Zoals ik al aangaf ging het spel snel op en neer dus het was gewoon wachten op een doelpunt die in feiten aan bijde zijden kon vallen en nadat Job voor de derde keer de thuisploeg van een treffer wist te houden waaruit de paars-witten weer vlijmscherp counterde viel uiteindelijk die goal het was Renzo weer gelukt om Daan de zestien in te sturen Daan was zijn verdediger weer te snel af omzeilde de uitgekomen keeper en schoof zijn tweede in de lege goal.

Nauwelijks twee minuten later kreeg Renzo de bal halverwege de helft in zijn bezit en nadat hij zijn direkte tegenstander uitgeseeld had zag hij een zee aan ruimte voor zich op snelheid was hij in no-time op de zestienmeterlijn en vanaf die positie wist hij met zijn schot de stand van 1-3 op het scorebord te zetten.

Ik schrijf nu wel lovend over de goed uitgevoerde counters aan onze zijde maar aan de ander kant hadden we echter ook geen grip op hun rechterspits  die met zijn fysieke krachten wel telkens zich vrij wist te spelen maar dan iedere keer Job als sta in de weg had gevonden maar dit kon Job helaas niet vol blijven houden.

En het slot van de eerste helft was dan ook voor de thuisploeg die met drie doelpunten toch nog ervoor wist te zorgen dat de rust met een 4-3 voorsprong in Haaftens voordeel werd bereikt.

In de rust werd lovend gesproken over hetgeen beide teams ons voorschotelde een 4-3 ruststand die net zo goed 7-7 had kunnen zijn zie je niet vaak.

Er werd uitgekeken naar de tweede helft benieuwd of door tactische zet iets veranderd kon worden en dit gebeurde inderdaad want Joost en Owyn hadden het team wel laten staan maar nu met de opdracht meer op balbezit te spelen en niet mee te gaan in het fysieke van de thuisploeg.

Dit lukte de tweede helft ook mede doordat de thuisploeg wel is gaan schuiven met zijn spelers hun gevaarlijkste man hadden ze naar de andere kant gezet maar die had tegenover Thomas duidelijk minder te zeggen dan in het eerste bedrijf.

Aan de ander kant zorgde Maks voordurend met goede rugdekking aan Noah  en na een kleine tien minuten in de tweede helft had hij daaraansluitend ook een fantastiche diepte paas in huis die aankwam bij Daan op zijn beurt nadat de controle over de bal gevonden was ging Daan als zovaak op snelheid zijn directe tegenstander voorbij en kwam voor de zoveelste keer oog in oog met de goallie en dit is gewoon een klus die Daan toe vertrouwd is hij maakte zijn hattrick vol en de stand was gelijk.

De tweede helft was ook wel boeiend echter op een andere manier nu waren de paars-witten die cotoleerde beter op balbezit speelde maar er waren ook momenten dat de tegenstander met hun fysieke kracht het probeerde over te nemen.

ongeveer tien minuten voor tijd wist Daan zich wederom de zestien in te werken met drieman inclusief de keeper om zich heen seelde hij de bal terug naar de penaltystip waar Renzo stond die enkel maar in het hoekje de bal moest plaatsen maar Renzo wilde dit te mooi doen schoot de bal strak vooruit vond een verdediger op de doellijn die de thuisploeg kon redden van een achterstand.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal moesten wij ons hart weer even vasthouden hun spits werd de zestien in gestuurd schouder aan schouder met Maks beiden gingen voor de bal en kwamen ongelukkig met elkaar in botsing waarna de bal door rolde en naast de goal ging.

De scheidsrechter floot en zijn arm wees richting de penaltystip het publiek en de spelers riepen massaal kan niet dit is een onschuldige botsing tijdens het oplappen van de aangeslagen Maks bedacht de scheids zich gelukkig en kon Job met een achterbal het spel weer hervatten.

In die laatste vijf minuten gebeurde niets meer en na het laatste fluitsignaal kan je niet anders concluderen dan dat de mannen van Joost en Owyn een groot compliment verdienden door met zijn elfen een fysiek krachtige tegetnstander in de grip hebben gekregen met daarbij ook een hoofdrol voor Job die met zijn reddingen het team in de race heeft gehouden.