26 september 2020 10:00

Melih Bildircin

Opstelling

Zaterdag 26 september 2020 LRC JO 15-1 tegen RodaBoys/ Bommelerwaard JO 15-1

Vandaag moesten de mannen van Joost & Owyn het doen zonder Daan, maar gelukkig was JO 15-2 bereid om ons Sebastiaan en Daniël (Derksen) uit te lenen zodat we met drie wissels op de bank de wedstrijd konden aan gaan.

Nadat de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluitje gevloten had was het de eerste minuten een beetje de kat uit de boom kijken.

Geleidelijk aan kwamen de paars-witten als maar vaker in het balbezit en na een kleine 5 minuten spelen ontstonden de eerste kleine kansjes.

Na tien minuten spelen werd Joris over de linkerflank diep gestuurd het lukte hem om de rand van de zestien te behalen met een verdediger in zijn rug en een uitlopende keeper zag hij zijn maatje Santino te vinden die op zijn beurt geen probleem ondervond om het lege doel op te vullen met de wedstrijdbal en zo de 1-0 op het scorebord te schieten.

Kort na de openingstreffer dacht Nathan de 2-0 te maken echter zijn schot belande op de dwarsligger dus dat feestje ging niet door.

Enkele minuten later kwam Santino aan de bal nog net op eigen helft hij zag een zee aan ruimte voor zich leggen zonder ook maar een verdediger voor zich dus hij besloot met de bal aan zijn voet de overtocht te gaan wagen met twee verdediger achter hem aan kwam hij steeds dichter bij de goal en toen hij bijna bij de zestienmeter kwam besloot de keeper van onze Brabandsche gasten om zijn goal te verlaten in een poging Santino van de bal te krijgen op hetzelfde moment besloot Santino zijn voet tegen de bal te plaatsen en je zag dat dit met zoveel souplesse gedaan werd want met een klein boogje zag je de bal langzaam steigen tot hij net boven de keeper was daarna daalde de bal fraai en belande tegen het net achter de goallie en de 2-0 werd onder luid apllaus van het publiek terecht gevierd.

We waren halverweg het eerste bedrijf en het gevoel was er is geen vuiltje aan de lucht dit word een makkelijk ochtend voor de mannen van Joost & Owyn echter werden ze wel wat slordiger en ondanks ze nog wel wat kansjes creëerde werd de slordigheid toch bestraft met de 2-1 ruststand.

Toch was in de rust het gevoel dit gaat echt wel goedkomen en er werd vooral gesproken over het mooie doelpunt van Santino.

Vrijwel gelijk na het hervatten van de wedstrijd kreeg Wessel de uitgewezen kans om het verschil van twee treffers weer op het scorebord te brengen echter raakte hij de bal helemaal verkeerd en ging hij van dichtbij met een raar boogje over de goal en mocht de Brabandsche goallie het spel hervatten met een doeltrap.

Kort daarna kwamen onze bezoekers voor de eerste keer in de tweede helft op onze helft en van buiten de zestienmeter besloot de speler aan de bal deze richting Job te schieten doordat Job tegen de zon inkeek en daardoor te laat inzag dat de bal toch onder de lat kwam werd hij een beetje verrast hij probeerde met een snelle duik nog wel de goal te voorkomen ondanks hij de bal nog lichtje raakte moest hij toch toezien dat de bal enkele centimeters over de lijn rolde en de stand op het scorebord in evenwicht was.

Ondanks deze gelijkmaker was er zeker geen sprake van paniek want het tempo werd weer een beetje opgeschroeft en een kleine twee minuten na de gelijkmaker starte Thomas (die vandaag vanaf de rechtsmiddenpositie mocht deelnemen aan de westrijd iets wat hem wel licht) de aanval zelf op door hem naar de linkerkant door te spelen waar hij uiteindelijk  bij Joris kwam die net iets buiten de zestien zich bevrijd had van zijn directe belager daarna zag hij Thomas weer vrij staan net iets binnen de zestienmeter aan de andere kant Joris speelde de bal in de loop van Thomas die met twee grote stapen erop af liep en daarna met een lekker diagonaal schot in de verre kruising het net bol liet gaan waardoor de krachtsverschil weer op het scorebord te lezen was.

Kort na de 3-2 was Thomas wederom aan de bal en nu zag hij zijn maatje Djaego net iets voor de zestienmeter recht voor de goal vrijstaan Thomas speelde de bal naar Djaego toe die op zijn beurt deze eerst onder controle nam en daarna met een lekker krullend schot tegen de touwen werkte en zo de 4-2 voorsprong op het scorebord zette.

Amper drie minuten later veroverde Renzo zelf de bal en trok een kleijn (Renzo heet ook Kleijn) sprintje en kwam toen op dezelfde positie van waar Djaego gescoort had ook Renzo besloot om het vanaf die positie te probeerde en zijn schot was net zo goed geplaatst als dat van zijn maatje even eerder dus werd hetzelfde resultaat geboekt en kon de 5-2 geviert worden.

Er volgde nog wel een aantal mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden maar echter zonder succes waardoor na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende arbiter de eenvoudig behaalde overwinning gevierd mocht worden.