LRC JO10-1

Kuzey Demir (schot)

1e klasse 03

3 oktober 2020 8:30

Vanochtend gingen we - met druilerig weer maar met veel zin - al vroeg op pad. De spanning was hoog, want er stond ons een geduchte tegenstander te wachten: de JO10 van Tricht. Samen met Leerdam de beste in de poule. Coach Terry kreeg vandaag hulp van assistent-coach Willeke. Na een goede warming-up ging de wedstrijd van start.

Dat ook de jongens van Tricht gebrand waren op de overwinning bleek al na enkele minuten: de 1-0 was een feit. LRC liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan en na een wat rommelige start gingen zij ook vol in de aanval. Finn deed een 1e doelpoging, maar die ging helaas naast. De doelpogingen van de tegenstander die daarop volgden, werden dankzij goed keeperswerk van Chaz uit het net gehouden. LRC moest wel flink aan de bak, de tegenstander zat er vol op en elkaar vinden viel daardoor niet altijd mee. Maar dankzij goed samenspel, bereikte LRC regelmatig het strafschopgebied van de tegenpartij. Een mooie doelpoging van Kuzey, die de bal hoog uit de lucht richting doel trapte, belandde helaas in de handen van de keeper. Tegelijkertijd moesten Senna en Jesse flink aanpoten om de tegenstander uit ons doelgebied te houden. Jesse stopte flink wat ballen af en Senna liep de longen uit zijn lijf om de bal langs de zijlijn naar voren te brengen. Ook Finn en Danny deden vanuit het middenveld hun stinkende best om de bal richting doel te krijgen. Dit resulteerde in een paar hele mooie 1-2tjes tussen Kuzey en Levi, die uiteindelijk ook werden beloond. Kuzey scoort de gelijkmaker tegen Tricht na een mooie assist van Levi. De stand is 1-1. Helaas volgt al snel daarna de 2-1 voor Tricht en met die stand gaan we de rust in. De teams zijn aan elkaar gewaagd!

De 2e helft was lastiger. Gelijk na rust scoorde Tricht de 3-1 en LRC had moeite om naar voren te komen. Het 1e deel van de 2e helft stond dan ook voornamelijk in het teken van verdedigen. Maar na een paar gestopte doelpogingen van Tricht ging het vuur bij LRC weer aan. We hadden een gemiste kans na een slappe uittrap van de keeper, maar de jacht op de bal was geopend! Zo gebeurde het dat Jesse de 3-2 maakte. Een mooi schot van Finn ging helaas net naast. LRC had de weg naar voren gevonden, maar werd verder niet beloond met doelpunten. Tricht zette het scorebord op de 4-2. En na een mooie redding van Chaz, die de bal uit de linkerhoek tikte, scoorde Tricht alsnog hun 5e doelpunt uit de corner. Eindstand: 5-2.

We gingen helaas niet met de winst huiswaarts, maar hebben een mooi potje gevoetbald en Tricht laten zien dat we een waardige tegenstander waren!