19 september 2020 10:00

Scheidsrechter

Herbert van Dijk

Opstelling

Na de teleurstelling van de bekerwedstrijden, start er vandaag een nieuwe ronde: de 1e competitiewedstrijd. En hoe: want op ons eigen nieuwe Glaspark is onze tegenstander GJS. De derby der derby’s. Voorafgaand aan de wedstrijd heeft GJS een spannend filmpje op hun site geplaatst, dat de sfeer van de wedstrijd op voorhand al weergeeft. Want spannend werd het!

Van GJS weten we dat hun spelers allemaal 2e jaars zijn en ook dat hun selectie sinds lange tijd weer compleet en fit is. Bij ons is dat helaas anders: David heeft donderdag zijn pols gebroken en ook Milan en Lyam kunnen nog geen hele wedstrijd spelen. Voorafgaand de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van oud hoofdtrainer en Lid van Verdienste Lex Brakel.

GJS begint minder sterk dan verwacht. Het oogt wat slordig en de duels worden veelal door ons gewonnen. LRC daarentegen is, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag, fel en gaan zichtbaar voor de winst. Maar al snel is daar toch de eerste aanval voor GJS. Een corner is het gevolg; gelukkig zonder resultaat. Er volgt een mooie lange bal van Dex. Jammer genoeg komt deze niet aan bij Donny. Vanaf het begin moet achterin door ons hard gewerkt worden maar dat doen onze mannen dan ook.

Een tweede corner volgt maar ook deze kans weet GJS niet te verzilveren. Wij proberen echt ook om een aanval op te zetten maar het valt niet mee. En dan, na 25 minuten, gebeurt het onvermijdelijke: de 0-1 verschijnt op het scorebord door een mooie actie van GJS. Keeper Alex is kansloos. Er volgt nog een afstandsschot van GJS maar die gaat gelukkig net voor het doel van Alex langs. En zo gaan we de rust in. In de tweede helft is het Milan die een kans krijgt. Het resulteert in een corner. En wat voor eentje. Keoni weet Lyam loepzuiver te bereiken en jawel hoor: met een fantastische kopbal wordt het 1-1 in de 10e minuut na rust. Hij was onhoudbaar voor de keeper en dik verdiend vanwege het harde knokken van ons team voor elke bal. Super knap gedaan, wat een vreugde!

We genieten van een fel LRC dat voor elke meter strijdt en laat zien dat het van GJS de punten af wil snoepen. Er volgt een mooie voorzet van Milan maar helaas staat er niemand voor het doel om het af te maken. De aanvallen van GJS gaan door: een vrije trap gaat gelukkig over, een volgende doelpoging wordt door Alex fantastisch gestopt. Mustafa probeert het dan met een voorzet op Milan. Jammer genoeg plukt de keeper van GJS deze bal vakkundig uit de lucht. Het begint erop te lijken dat je met hard werken en echt knokken toch een eind kunt komen. We ruiken ons 1e punt in de competitie en het 1e punt in tijden. Maar het mag helaas niet zo zijn. LRC moet ook een aantal wissels noodgedwongen doorvoeren en dat komt het spel niet meer ten goede. Een paar minuten later weet GJS dit te verzilveren: met een bal snoeihard in de kruising is de 1-2 een feit. Even later is het einde wedstrijd.

Het is niet gelukt. Of misschien ook wel. Want het was een wedstrijd waar enorm hard gewerkt is, waar onze mannen hebben laten zien dat ze wilskracht en doorzettingsvermogen hebben. Met 1-2 van GJS verliezen betekent echt dat je met opgeheven hoofd het veld mag verlaten Op naar de volgende wedstrijd; want als de zichtbaar stijgende lijn zich voortzet, worden dat de 1e punten.