Opstelling LRC JO13-1

Het is half maart als Corona de hele wereld stil legt. Ook de competitie wordt abrupt afgebroken en na maanden van (thuis)quarantaine mag deze eindelijk vandaag weer worden opgestart.

Met dank aan LRC, Lesley, Danny en Marco werd er de hele zomer doorgetraind en zijn de eerste oefenwedstrijden, met wisselend resultaat, een feit. De nieuwkomers van de JO11 zijn zonder problemen in het team opgenomen. Onze heren voelen zich, naar eigen zeggen, al een echt team. Top!

De regels blijken bij onze gastheer van vandaag, FC Engelen, mee te vallen. We hoeven ons niet vooraf in te schrijven (bij LRC wel verplicht); de kleedkamers blijven gesloten maar ouders zijn welkom en mogen zingen, roepen of juichen (wat in het volwassenvoetbal niet het geval is.)

En we hebben gejuicht: 1 keer! De tegenstanders viel deze eer helaas 4x te beurt…

De JO13-1 van FC Engelen speelt 2e divisie. Dat het hard werken zou worden, wisten we daarmee op voorhand. En we starten ook nog eens met pech: tijdens de warming up vallen Milan en Lyam geblesseerd uit. Des te fijner dat Jens (JO13-3) en Luc (JO13-2) ons team kwamen versterken deze wedstrijd.

In de 2e minuut is de eerste redding van LRC een feit; Thom weerhoudt met een kopbal FC Engelen van scoren. In de 8e minuut is het Alex die een achterstand weet te voorkomen. De tegenpartij is sneller, behendiger en weet elkaar simpelweg beter te bereiken dan dat wij dat doen. In de 8e minuut een nieuwe poging van FC Engelen: Alex weet de bal makkelijk te stoppen.

Maar dan komt er een nieuwe uitbraak van FC Engelen; Luc werkt loopt keihard om de aanvaller de pas af te snijden maar hij is hem helaas net even te snel af. Met een prachtig afstandsschot in de 9e minuut verschijnt de 1-0 op het scorebord. Daarna een counter van FC Engelen. Dion voorkomt met een mooie actie dat de achterstand oploopt. Maar FC Engelen geeft niet op en probeert het opnieuw. Thom voorkomt opnieuw met zijn hoofd de 2-0. Dan geeft Eren een mooie voorzet aan Dex; deze passt de bal naar David. Hij schiet maar de bal wordt door de keeper opgevangen.  Ziyon weet met een snelle loopactie de bal in het bezit van LRC te krijgen maar het lukt LRC niet lang om hiervan te profiteren. De verdediging doet zijn werk goed en voorkomt een corner, wel een ingooi FC Engelen en een schot! Alex weet de bal weer te houden maar Engelen probeert het direct opnieuw: naast. En nog een keer vanaf afstand: opnieuw een prachtige redding. Eindelijk weer balbezit voor LRC: Mustafa loopt hard met de bal naar voren maar schiet net te hard om Dex te bereiken.

In de 16e minuut van de wedstrijd kijken staat Engelen oog in oog met Alex: naast! Meteen erna volgt een nieuwe doelpoging: een formidabele redding van onze keeper. En dat alles binnen 2 minuten. Eindelijk lukt het LRC om de bal uit het strafschopgebied weg te krijgen gevolgd en weet Mustafa’s bal David te bereiken. Nu is het Davids beurt. Hij loopt door en schiet doelmatig de bal over de keeper heen in het doel! 1-1 op het scorebord in de 18e minuut! Op de tribune herleeft de hoop. Kort erna voorkomt een sliding van Luc de 2-1 en weet Alex een fout van Thom te corrigeren.

Maar Engelen blijft aanvallen: eerst is het Donny die de bal opruimt, later Ziyon. Keoni weet de bal te bemachtigen en Dex probeert vervolgens te scoren. De bal wordt gestopt door de verdediging. FC Engelen domineert de wedstrijd. Dex weet met een mooie sliding de bal te veroveren maar het mag niet baten. De kansen liggen voor het oprapen voor Engelen. Maar de beschermengelen zitten op de schouders van LRC: de bal belandt op de lat, gaat naast en over maar eerlijk is eerlijk: het had al lang 4-1 kunnen zijn. Met een keurige 1-1 gaan we de rust in.

Milan betreedt in de 2e helft de wedstrijd. Maar al in de 1e minuut van de 2e helft weet Engelen te profiteren van een onbewaakt ogenblik: Engelen scoort de 2-1. De verdediging moet hard werken deze wedstrijd en doet dat ook: het is mooi om te zien hoe Luc, Dion en Thom elkaar weten te vinden en elkaars fouten weten te corrigeren. In de minuten die volgen, volgen vele schoten op het doel maar met mazzel en hard werken van iedereen (het hele team verdedigt mee) blijft de achterstand binnen de perken. Het mag helaas geen standhouden: in de 14e minuut van de 2e helft plaatst Engelen de bal hoog over Alex heen in het net: 3-1. Onmogelijk te stoppen, deze bal. 2 minuten later is het weer raak: 4-1.

En zo eindigt de wedstrijd. Eerlijk is eerlijk: FC Engelen was een maatje te groot voor ons. Hard gewerkt, volgende keer beter!