JO 15-1 vergeet de punten mee te nemen naar Leerdam

LRC JO15-1

1e klasse 08

15 februari 2020 13:00

Zaterdag 15 februari DSC 15-1 tegen LRC JO 15-1

Het was voor Bert, Frits en Yme (BFY) weer eens puzzellen doordat er op het laatst nog afmeldingen kwamen doordat Daan ziek was en Maks met zijn blessure weer een kleine terugslag had daarnaast was Lars nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd dus moesten BFY aankloppen bij andere teams voor verstekking.
Deze werden gevonden doordat Tygo en Ciro nadat ze bij hun eigen team gespeeld hadden bereid waren om ons uit de brand te helpen.
Vanaf het eerste fluitsignaal namen de paars-witten het hef in handen er werd goed gecombineerd en het balbezit was veelal voor het team van BFY.
Het enige wat het team te verwijten viel was dat er te weinig kansen werden gecreéerd maar aan de andere kant had Job helemaal niets te doen.
Dit was het spelbeeld van de eerste tien minuten pas toen kwam het eerste dreigende moment van de paars-witten Luan werd de diepte ingestuurd en hij was duidelijk sneller dan zijn directe tegenstander en net op het moment dat Luan dacht door te breken en een vrije weg richting de keeper van de thuisploeg te gaan trok de verdediger aan zijn schouder waardoor hij niet verder kon.
De scheidsrechter kon niets anders doen dan de paars-witten een vrijetrap toe te kennen en de speler die aan de noodrem had getrokken te bestraffen met geel en dat betekend in de 1e klasse een tijdstraf van 10 minuten.
Luuk ging achter de bal staan voor de vrije trap hij krulde de bal netjes langs de muur maar hij ging ook netjes langs de kruising waardoor een verdiende voorsprong niet kon worden gevierd.
Je zal denken dat de paars-witten met een man meer eindelijk het verschil konden maken maar het tegendeel werd waarheid het lukte de thuisploeg om met zijn tiennen op de helft van de mannen van BFY te komen en toen een schot uit tweede lijn ook nog eens verkeerd werd beoordeeld door Job (hij stond in de verkeerde hoek dook nog wel in de richting maar kwam te laat met zijn duik) keken we zowaar tegen een 1-0 achterstand aan.
Daarna was het even zoeken maar langzaam aan kregen we weer het zelfde beeld als in het eerste kwartier van de wedstrijd Lrc had de bal combineerde goed  maar creëerde te weinig.
Tot dat Luan de bal aan Maurits schonk met een steekpaas echter stond Maurits wel tussen 3 verdedigers in maar toen hij de eerste had gepasseerd zag hij mogenlijkheid om tussen de andere twee door toch de zestienmeter in te dringen daar moest hij nog om de uitgekomen keeper heen maar toen dat gebeurt was kon hij simpel de bal tegen de netten plaatsen om zich daarna om te draaien en met zijn maatjes de gelijkmaker te gaan vieren.
De 1-1 was ook de stand die op het scorebord was te lezen in de rust en het gevoel was dat in de tweede helft alles wel recht gezet zal worden, maar het tegendeel werd een feit na een kleine 5 minuten spelen werd Job door een schot uit tweede lijn verrast hij stond iets te ver voor de doellijn en de bal werd door de wind over hem heen getild kwam tegen de netten en voor de tweede keer keken de paars-witten tegen een achterstand aan.
Je zal denken dat de mannen van BFY de druk zouden gaan op voeren om de achterstand goed te maken maar het spel werd steeds slordiger waardoor van echt onder druk zetten geen sprake was.
Op deze manier bloeide de wedstrijd eigenlijk dood en was het ook niet wonderbaarlijk datde srtand niet meer gelijk getrokken werd.
Na het laatste fluitsignaal moest de conclusie woreden getrokken dat we onnodig verlies hadden geleden van een zwakkedere tegenstander.
Wellicht dat de mannen van BFY komende tijd zich maar eens moeten gaan richten op kansen creëren en afmaken zodat dit soort wedstrijden in de toekomst wel winnend word afgesloten.