SV Meerkerk JO15-1

4e klasse 12

7 maart 2020 10:00

3 weken geleden werd er voor het eerst weer sinds lange tijd op gras gespeeld. Duidelijk is dat dit elftal liever kunstgras heeft dan echt gras.
Na een lange winterstop stond er vandaag weer een thuiswedstrijd tegen meerkerk op gras gepland. Om klaar te zijn voor deze belangrijke wedstrijd (zakken bij verlies naar de middenmoot of mee bovenin blijven draaien bij winst)werd er afgelopen donderdag in de stromende regen gewerkt aan de conditie en balgevoel. Ik kan het wel blijven zeggen maar wederom was de opkoms zelfs met dit weer hoog.
Voor het balgevoel op gras was er vandaag gekozen om eerder te beginnen met de warming -up .
Vanaf het begin werd er druk op de tegenstander gezet en zag ik al gauw dat de jongens scherp waren. De verdediging stond en gaf geen kans weg en na 20 min een misstap bij de tegenstander en pascal kon alleen op de keeper af en stond het 1-0.
Einde van de eerste helft kwam de tegenstander opzetten maar kwamen ze niet verder dan de 16 meter. Na een paar omzettingen werd hierna geen kans meer weggegeven.
De 2e helft begon weer en kregen we een paar flinke kansen. Door het missen hiervan kreeg de tegenstander hoop maar door onze inzet en het opjagen van de tegenstander werd het 2-0.
Omdat er van dit elftal een paar jongens afgelopen week wat pijntjes hadden en er zelfs één met lichte koorts (griep)thuis was vloeide de krachten op het middenveld weg. Na een vrije trap op een gevaarlijke plek werd het een corner en stond het plotseling 2-1.
De kopjes gingen echter niet hangen en werd de overwinning over de streep getrokken.
Weer 3 punten erbij en een mooie plek op de ranglijst die vooraf van deze competitie niet voor mogelijk werd gehouden.