LRC MO13 - 1 wint op het hoofdveld van MVV"58

... (schot)

2e klasse 1

8 februari 2020 8:30

Opstelling

Na het gelijkspel van vorige week uit bij GDC wacht er vandaag een thuiswedstrijd tegen MVV”58 uit Meteren. Dit team kennen we nog vanuit een bekerwedstrijd in het Raaak toernooi in oktober 2019. In deze wedstrijd ging de winst naar LRC ( 1-2 ) een gegeven was wel dat
dit een wedstrijd 8x8 was. Ook MVV speelt al langer op een heel veld dan onze meiden en de LRC-ers waren benieuwd wat ze konden verwachten.

Er is besproken dat de meiden vandaag eerder aanwezig moesten zijn omdat er nog wat foto’s moesten worden genomen. Tevens kon er eindelijk een elftal foto gemaakt kon worden omdat iedereen aanwezig zou zijn. Uiteindelijk kreeg de coach op het laatste moment een afmelding van Elise die toch geveld is door de griep.

Maar de meiden die het vandaag op het kunstgras mogen laten zien waren stipt op tijd en verzamelden zich in kleedkamer 10. Voor de meeste was het wennen om de juiste kleedkamer in te gaan omdat ze gewend waren dat kleedkamer 9 hun kamer was. Nadat er met de coaches de opstelling is doorgenomen en iedereen weet wat er van haar wordt verwacht gaan de meiden richting het veld. Onderweg wordt er aangegeven dat men op het hoofdveld deze wedstrijd mag gaan spelen.

De gebruikelijke warming-up gaat van start op het mooi verlichte hoofdveld. Het is wat fris maar zeker een goede temperatuur om te voetballen. Inmiddels stroomt het publiek weer toe en nemen sommige plaats op de overdekte tribune. Inmiddels zijn de meiden van MVV ook gearriveerd en zijn ze ook bezig met de warming -up.

Even voor half 9 komt de scheidsrechter het veld op en alle meiden en coaches verzamelen zich op  de middencirkel. Na het gebruikelijke handen schudden tussen coaches en scheids/grensrechters is het de beurt aan de teams. LRC mag aan de aftrap beginnen en wacht op het signaal van de scheidsrechter. Nadat de scheidsrechter de keepsters en de grensrechters heeft gezien en men er klaar voor is kan men aan de wedstrijd beginnen.

LRC begint voortvarend aan hun 2de wedstrijd van het seizoen en speelt gelijk goed over. Men wil het via de zijkanten gaan proberen en het is dan ook Maysa die over rechts doorstoomt en er gelijk al een corner uitsleept. De corner levert niets op maar het mag duidelijk zijn dat LRC de druk naar voren wil houden. Zoals men kan zien is dat er in de 2de minuut een aanval is van LRC en de bal in het 16 metergebied wordt ingebracht. Deze wordt door de verdedigers van MVV weggewerkt en de bal belandt bijServiere.
Serviere aarzelt niet en schiet meteen op het doel, de bal is redelijk hard en de keepster heeft er duidelijk moeite mee. Door misschien wel een gelukje ( de bal loopt toch van de hand van de keepster ) beland de bal toch over de doellijn en staat de 1-0 al op het bord.

Dit is voor de meiden een opsteker maar men moet wel bij de les blijven. We weten immers dat er bij MVV ook wat goede voetballertjes lopen. MVV gaat gewoon op zoek naar de gelijkmaker en voetbalt lekker mee. We zien hele leuke duels en ook dat men aan beide kanten wel eens buiten spel staan. De strijd is voornamelijk op het middenveld en coaches geven aan dat men het dan maar over de zijkanten moeten gaan proberen. De boodschap is laat de bal rollen.

LRC is in de eerste 20 minuten toch iets sterker, maar heeft ook al gezien dat er wat kansen zijn gweest voor  MVV. Gelukkig voor de thuisclub zijn deze kansen (nog)niet  benut.
In de 22ste minuut is er een aanval van de thuisclub en wordt de bal naar Jesslyn geschoven, Jesslyn ziet Anouk achter een speelster van MVV lopen en geeft een pass tussen 2 verdedigers door waardoor Anouk voor de keepster wordt gezet. Zo een kans hoef je Anouk niet te geven en met een geplaatst schot in de verre hoek staat de 2-0 op het bord.

De meiden van MVV peppen zich op en geven het nog niet op en blijven ook gewoon weer de aanval zoeken. Er mag zeker gezegd worden dat 5 minuten voor het rustsignaal MVV sterker en dreigender is dan LRC, er zijn nu meer kansen en de verdedigers en keepster van de thuisclub moeten allen de zeilen bijzetten.

Toch is het in de 28ste minuut een mooi opgezette aanval van de bezoekers, er wordt vanuit achter de bal over links gespeeld en men dribbelt naar voren. De bal wordt uiteindelijk naar een spits gespeeld die richting keepster Julia loopt. Wanneer de spits het 16 meter gebied betreedt komt Julia uit maar de spits weet dit voor MVV goed uit te spelen en schiet de 2-1- binnen.

Met de ruststand van 2-1 gaan we richting kleedkamer.

In de kleedkamer wordt er besproken met de meiden wat er goed gaat en waar men aan moet werken. Coaches zien toch dat iedereen het naar zijn zin heeft en veel plezier beleefd aan de wedstrijd. Ja op het moment staan ze voor maar we zien dat deze meiden een hechte groep is en dat voor hun het plezier voorop staat.

De scheidsrechter heeft het sein gegeven en we mogen voor de 2de helft aantreden.

MVV heeft duidelijk hun zinnen gezet op nog een doelpunt want we zien dat ze feller aan de 2de helft zijn begonnen. Men creëert kansen en LRC mag niet klagen dat er wat ballen naast gaan.

We zien toch wat mooi uitgespeelde voetbalmomenten van de bezoekers. De verdedigers van LRC  moeten in de slotminuten nog alle linies dichthouden om ervoor te zorgen dat de 3 punten in Leerdam blijven.

Zo wordt er in de laatste minuten meer verdedigt om de stand van 2-1 vast te houden. Maar zoals zo vaak in het voetbal gebeurd kan dit ook verkeerd uitpakken.

Wat heet, in de allerlaatste minuut is er een uitbraak van MVV en loopt een speelster van de bezoekers over rechts richting doel van LRC. Weer is het keepster Julia die uit moet komen en schiet de spits gelukkig voor LRC net naast het doel. Je hoort de opluchting van de speelsters van LRC.

De bal wordt weer in het spel gebracht en de scheidsrechter fluit voor het einde van de sportieve en leuke wedstrijd.

Met wat geluk in de laatste minuut zijn de punten toch voor de thuisclub. De 2-1 staat.

Er worden weer de gebruikelijke handen geschud en men verdwijnt tevreden naar kleedkamer 10. In de kleedkamer geven de coaches aan zeker weer trots te zijn met wat hun meiden hebben laten zien.
Elke week leren we met zijn allen weer meer.
Maar het belangrijkste is dat ze plezier hebben in wat ze aan het doen zijn op het veld.