Assist: Thirza Bons

Groep 1 11

19 oktober 2019 10:00

LRC MO13-1 – Nivo Sparta MO13-1

De meiden van LRC zijn na de verloren wedstrijd tegen Heukelum gebrand op een overwinning thuis tegen Nivo Sparta. Deze wedstrijd is in het kader van het bekertoernooi. De weersvoorspelling zag er weer niet goed uit want het regende alweer.

De meiden verzamelden zich zoals gebruikelijk in kleedkamer 9. LRC heeft 2 afwezige namelijk Suus en Elise. Louise is weer aangesloten.
Na een korte toespraak van de coach en ook wat vragen te hebben beantwoordt van de meiden gaan ze richting hun veld 2A. Daar wordt in  de regen begonnen met de warming -up.

Inmiddels is het team van Nivo Sparta ook gearriveerd en zijn met hun warmloop sessie bezig. Coaches van beide teams praten met elkaar en niet zozeer over de aankomende wedstrijd maar over het weer.

Net voor 10.00 uur is de scheidsrechter van deze ochtend ook op veld 2A aanwezig.

De meiden van LRC staan op de middencirkel en het team van Nivo loopt langs voor de gebruikelijke handen schud actie.

Om 10.00 uur staan de teams gereed en de regen is voor het grootste gedeelte verdwenen.

LRC mag aan de aftrap beginnen en weg zijn ze. Er wordt gelijk goed overgespeeld zoals ze op de training hebben geleerd. LRC wil zo snel mogelijk een doelpunt hebben. Nivo Sparta moet gelijk in de begin fase al achteruit.

In de 5de minuut is het dan toch Sterre die de 1-0 op het bord zet. Dit doelpunt komt voort uit een aanval over links die door Jesslyn wordt in gespeeld en door Sterre in de verre hoek wordt gelegd.Voor Nivo Sparta is het duidelijk dat er op het Glaspark niet zomaar even word gewonnen. Nadat het spel is hervat begint ook Nivo te voetballen en we zien hier ook wat leuke acties richting het doel van Julia. In de eerste 10 minuten golft het spel toch wel heen en weer. Het spel gaat zich dan toch verplaatsen op de helft van de bezoekers en LRC krijgt wat meer kansen. Zo verdient men in de 12de minuut een corner. De bal wordt neergelegd door Jesslyn en ze brengt de bal voor het doel. Maysa is er als de kippen bij en schiet de 2-0 binnen.

We zien dan dat Nivo meer en meer op de helft van LRC wil gaan voetballen en de verdedigers Jadey, Vlinder en Benthe moeten aan de bak. Het mag dan wel 2-0 staan maar men wil geen aansluitingstreffer incasseren. Julia heeft de regie in handen met het neerzetten van de verdedigers.

Toch is het Nivo Sparta dat enkele schoten kan en mag afvuren richting Julia. Halverwege de eerste helft wordt de strijd gestreden op het middenveld waar Thirza, Seviere en Evolet op hun hoede zijn. Daar waar er gewisseld wordt doen Anouk en Louise hun ding zoals besproken.

Dan vindt de scheidsrechter het goed en blaast voor de rust. De teams gaan richting kleedkamer en zoeken hun beker drinken op.

In de rust wordt er door de coaches aangegeven dat ze graag zien dat er gecontroleerd word gevoetbald en men meer en sneller moet overspelen. Immers het staat maar 2-0 en met een tegendoelpunt kan het zomaar een andere wedstrijd worden.

De scheidsrechter komt de teams halen en iedereen staat weer op het veld.

De aftrap wordt door Nivo Sparta gedaan en men heeft de bal. We zien dat Nivo wat meer op de aanval wil spelen maar op het middenveld er niet doorkomen. Vanzelfsprekend probeert men het over de zijkanten en komt daar af en toe goed door. Sommige ballen komen voor het doel en een enkel keer beland de bal bijna tegen het net.

In de 48ste minuut is er een corner voor de thuisclub en de bal suist richting doel. Seviere komt inlopen en doordat een verdedigster van Nivo het niet goed heeft ingeschat komt de bal helaas voor haar op haar voet en is het eigen doelpunt. Zo staat het nu 3-0 en weten de meiden van LRC dat het gedaan is. Nivo Sparta weet zelf ook dat het klaar is maar men blijft voetballen en zoeken steeds meer de zijkanten op.

In de laatste 10 minuten is LRC erg sterk aan de bal en er zijn wat kansen voor diverse meiden. De keepster van Nivo staat op deze momenten haar “mannetje” en houd haar doel verder schoon.

Dan is er in de 57ste minuut een vrij trap voor LRC die word neergelegd door Anouk. De afstand is wel ver maar ze wil toch proberen de bal goed voor te krijgen. Als de bal haar voet verlaat en de bal in het gebied van de keepster beland is het een verdedigster van Nivo Sparta die deze tot corner verwerkt. De corner wordt ditmaal door Thirza genomen en beland bij de 2de paal. Daar staat Jesslyn vrij en klaar om de bal uit de lucht met haar linker voet te nemen. Dit lukt en de bal verdwijnt tussen de palen. De 4-0 staat dan op het lijstje van de scheidsrechter.

Dit was ook het laatste wapenfeit en beide ploegen maken de wedstrijd netjes af.

Dan is het tijd en gaan de meiden elkaar nogmaals de handen schudden. Uiteindelijk was LRC een maatje te groot voor Nivo Sparta in een sportieve wedstrijd.

Voor LRC wacht volgende week de uitwedstrijd tegen GRC-14.