57'

3e klasse 04

26 oktober 2019 9:00

GRC"14 - LRC

De competitie is al even onderweg voor de meiden van LRC. Vandaag wedstrijd  nummer 4: uit naar GRC ’14 uit Giessen. Deze tegenstander kennen we nog van de bekerwedstrijd een paar weken geleden. Toen kwamen we ‘s avonds met 0-8 van het veld. De toeschouwers zijn benieuwd of dit vandaag weer gaat gebeuren.

Om kwart voor 8 wordt er verzameld bij LRC. Het is dan nog donker, maar de nodige auto’s komen het Glaspark al oprijden. We moeten het vandaag stellen zonder Suus en Vlinder die van hun vakantie aan het genieten zijn. We moeten het ook zonder coach Benjamin stellen. De selectie van MO13 is breed genoeg om dit gemis op te vangen. Mede doordat de ziekenboeg met geblesseerden weer leeg is.

MO13 mag vandaag weer eens een wedstrijd op gras spelen. Dat lijkt weer even wennen voor de meiden. De bal rolt en stuitert dan toch anders.  Het belooft een - misschien wel laatste van dit jaar  - mooie herfstdag te worden.

Er is nog ruim tijd voor een uitgebreide warming-up als de meiden het veld betreden. In groepjes wordt de bal rond gespeeld. De keepster wordt ingespeeld door coach Jano die ervoor zorgt dat het normaal nog schone tenue al de nodige sporen van duiken laat zien. Het hele team oefent nog even op het afronden. Hierbij wordt goed uitgehaald, maar moet steeds gezegd worden dat de bal de hoeken in moet.

LRC wil een goed begin maken en start dan ook met de gebruikelijke startopstelling: Julia op doel met voor zich verdedigers Louise, Jadey en Benthe. Op het middenveld staat Thirza met voor zich Sterre, Jesslyn en Maysa – die het vandaag weer vanaf rechts mag laten zien. Anouk, Elise, Evolet en Serviere starten als reserve.

Om negen uur klinkt het fluitsignaal en LRC trapt af. Nog geen minuut later is de eerste kans voor LRC: schot op doel, maar recht op de keeper af. De tegenstander lijkt een stuk sterker dan we ons herinnerden. LRC wil voorruit, maar het spel is allemaal te slordig. De volgende kansjes zijn voor Thirza. Eerst een afstandsschot die over gaat. Dan, na de slechte uittrap van de keepster van GRC, kan ze wederom uithalen. Nogmaals over. Coach geeft aan neem de bal eerst onder controle. Volgende actie door het midden, maar de bal wordt naast het doel geschoten. Tot minuut 14. Wederom Thirza die na een één tweetje met Evolet uithaalt en de stand op 0-1 brengt. Nu moet het gaan lopen!

LRC blijft voornamelijk aanvallen, maar de schoten zijn allemaal te makkelijk voor de keeper. Ook een solo van Jesslyn die Thirza in stelling brengt wordt gestopt. De rebound door Jesslyn wil er ook al niet in. Diverse aanvallen volgen: Jesslyn op de keeper, Elise op de keeper, Jesslyn naast. Dan de corner van Anouk richting Benthe, maar het uiteindelijke schot op doel mist het venijn. De tweede treffer van LRC hangt in de lucht. Serviere schiet nog op de keeper, Evolet net naast, Benthe schiet van afstand over, nogmaals Benthe, maar nu van te ver. Hij wil er echt niet in!

Een spaarzame kans van de tegenstander, maar een voetje van Julia voorkomt een tegengoal.

Aan de andere kant heeft Sterre bijna een gelukje: een verdedigster schiet voor het doel de bal tegen de scheen van Sterre. Helaas kan ze deze niet de goede richting meegeven en de bal gaat naast. Maar zoals je altijd ziet: als de tweede niet valt is het juist de tegenstander die wel raak schiet. En dat gebeurt hier ook. In de 28e minuut mag een speelster van GRC een solo maken en schiet de 1-1 op het scorebord.

Met deze stand gaan we rust in.

Coach Jano roept zijn meiden elkaar. Samen met plaatsvervangend coach Menno geven ze de  meiden een opdracht voor de tweede helft: snel afstand nemen ! De meiden geven zelf al aan wat er anders moet.

GRC ‘14 trapt af voor de 2e helft. LRC zet meteen druk. Maysa maakt een mooie dribbel richting doel, maar wordt nog - voordat zij tot een schot kan komen - met een flinke schouderduw opzij gezet. Nog in dezelfde eerste minuut van de tweede helft haalt Thirza nog eens uit, maar die bal gaat over. Maar een minuutje later is het wel raak: Maysa schiet de bal binnen. De 1-2 staat!

LRC gaat verder met de opdracht. De bal wordt goed rond gespeeld en Sterre wordt in positie gebracht, maar het schot gaat naast. Maar in de 36e minuut is het Thirza die namens het team doet was is afgesproken: afstand nemen. De 1-3 wordt genoteerd.

De meiden blijven komen. Benthe geeft een mooie pass op Maysa, maar de inzet beland op de paal. Thirza haalt maar weer eens uit, maar die gaat naast. In de 42e minuut geeft Thirza een voorzet op Maysa maar de keeper keert de bal. De rebound is voor Sterre, maar die gaat naast. Een minuutje laat strooit Benthe weer eens met een pass op Maysa, maar ook die bal gaat naast.

GRC komt op maar heeft weinig in te brengen en wordt al op hun helft gestopt door de speelsters van LRC. De spaarzame kansen die ze krijgen leveren helaas voor GRC niets op. Ballen worden naast het doel geplaatst of zijn een prooi voor Julia.

LRC neemt weer het initiatief: Maysa met een loopactie, maar ze schiet de bal te ver voor zich uit. Nog een goede corner van Thirza, maar de bal wordt door niemand aangeraakt en schiet voorlangs. Na een slechte uittrap van de keeper is het Anouk die de bal opvangt en uithaalt. Deze wordt gekeerd door de keeper. Ook de rebound van Serviere wil er niet in. En even later een mooie uithaal van Thirza, deze beland op de paal.

De wedstrijd loopt op haar einde als GRC ’14 de bal op de doel schiet. Julia keert de bal met een duik waarbij ze zelf in het doel beland, maar de bal niet over lijn is geweest! De scheids lijkt hierdoor in verwarring te zijn geraakt en fluit voor een doelpunt. De meiden van beide teams zijn verbaasd. Die zat toch niet !?!? Waar is de VAR als je hem nodig hebt?

Zo zien we maar, ook de scheidsrechter is een mens.

Uiteindelijk is het de scheidsrechter die bepaald en mag LRC de bal op de middenstip leggen.

Door dit doelpunt wordt het toch nog spannend en uiteindelijk fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Maar de eindstand van 2-3 gaat de geschiedenisboeken in.

Onze meiden hebben zoals vooraf verwacht de 3 punten binnensleept. Maar het ging niet vanzelf ! Verdedigend stond het goed en er is niet veel weggegeven. De bal is veel overgespeeld, maar vaak slordig. Hierbij is er veel balverlies geleden. Een andere kritische noot: de vele kansen werden niet goed benut.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Maandag op de training eens nakletsen over deze wedstrijd.

De volgende is a.s. woensdag avond al: een bekerwedstrijd bij MVV ’58 uit Meteren.