56'

3e klasse 04

2 november 2019 8:30

LRC MO13-1 tegen Leerdam Sport

Nadat de meiden 2 dagen geleden de avondwedstrijd in het regiotoernooi in en bij MVV`58 met 1-2 hebben gewonnen zaten ze al weer gereed in hun kleedkamer nummer 9. Vandaag stond de thuis wedstrijd tegen Leerdam Sport op het programma. De weersverwachting was dat het in ieder geval in de ochtend niet regende, maar zoals het weer het weer is kwam er toch regn uit de lucht vallen.

De coaches konden met uitzondering van Evolet beschikken over een compleet elftal.

In de kleedkamer wordt besproken dat men de bal moet laten rondgaan en elkaar moet coachen waar en wie de bal moet ontvangen. Wat ook wordt meegegeven is als men snel een doelpunt kan maken het makkelijker wordt om de wedstrijd te vervolgen.

Om 08.00 uur lopen de meiden naar veld 2A en begint men met de warming-up. De meiden van Leerdam Sport komen ze in de gang tegen en er worden wat woorden gewisseld , aangezien sommige speelsters elkaar kennen.

Inmiddels zijn de meiden bezig met hun bal aannames en wordt Julia weer in geschoten. De regen blijft vallen als is het niet hard, maar fijn is het niet.

1 van de dug -outs zit inmiddels vol, al is het niet met de wissel speelsters maar met ouders en opa’s en oma’s .Langzaam aan verzamelen zich meer toeschouwers langs de lijn. sommige met paraplu.

Dan is Leerdam Sport ook al bezig met hun warming -up en is er even overleg met de coaches. Het blijkt dat de keepster van Leerdam Sport haar voetbalschoenen is vergeten en of de wedstrijd eventueel 5 minuten later kunnen starten. Dit is natuurlijk geen probleem en we moeten toch nog wachten op de scheidsrechter.
Wanneer deze is gearriveerd heeft de keepster inmiddels ook haar goede schoeisel aan.

LRC staat op de middencirkel en Leerdam Sport loopt langs voor de gebruikelijke handen schud parade.

Klokslag 08.30 uur mag LRC de aftrap nemen en de bal wordt in het spel gebracht.

LRC zet gelijk druk en speelt de bal goed rond. In de 2de minuut krijgt Sterre de bal aangespeeld en aarzelt niet, de 1-0 staat dan al het bord. Dit zag niemand aankomen. Leerdam Sport trapt af en zet een aanval op. De aanvallers worden door de verdedigers naar de zijlijn gedreven om daar de duels uit te vechten. Het is duidelijk dat LRC snel afstand wil nemen!

We zien dat LRC sterker is en veel duels wint. Zo ook in de 5de minuut als de bal voor de voeten van Jesslyn komt. Jesslyn schiet de bal richting het doel van Leerdam Sport en deze gaat via de binnen kant van de paal en de keepster over de doellijn. De 2-0 is dan gezet.

Leerdam Sport stelt er tot nu toe weinig tegenover, ze krijgen geen grip op de aanvallers van LRC. In de 9de minuut is er een corner voor LRC en de deze wordt door de keepster weggewerkt. De rebound die Maysa neemt gaat net naast. Op dit moment is LRC  veelvuldig aan de bal. Dan de 11de minuut is er een corner voor de thuis ploeg deze wordt door Thirza ingebracht en ze dribbelt een meter of 3 verder. Dan besluit ze de bal richting doel te schieten de bal gaat over de keepster heen en beland ook in het net. 3-0 is dan een feit. Leerdam Sport probeert aan te vallen maar stranden veelvuldig op het middenveld.

De volgende 5 minuten zijn er nog kansen voor LRC : Sterre schiet net naast, Seviere schiet recht op de keepster, een afstandsschot van Benthe die naast gaat. De wedstrijd loopt verder en Leerdam Sport is wat vaker aan de bal. LRC laat die meiden voetballen tot een bepaald punt en grijpen dan in. Men wil geen tegendoelpunt incasseren.

In de 28ste minuut is er een mooie krulbal van Elise die richting kruising van het doel van Leerdam Sport gaat maar deze bal wordt prachtig door de keepster over het doel verwerkt.

De 30ste minuut is bereikt en LRC krijgt een corner, deze wordt door Anouk ingebracht en Suus neemt de bal net verkeerd aan en heeft geen kracht meer om de bal goed te raken, haar bal wordt weer tot corner geduwd.

Nu is het Anouk die na een korte corner met de bal dribbelt richting doel. Het schot wat ze dan neemt verdwijnt ook via de keepster in het doel. 4-0. Met deze stand gaan we dan ook rusten.

In de kleedkamer wordt er gepraat over wat er goed ging en wat er nog beter kan. Hierin geven de meiden aan dat ze harder de namen moeten roepen waar naar ze de bal willen afgeven. Met deze eigen woorden gaan de meiden richting het veld.

De tweede helft mag Leerdam Sport aftrappen. Leerdam Sport zoekt de aanval maar weet dat het geen haalbare kaart is. Toch mag ook gezegd worden dat ondanks de achterstand men wel fair blijft voetballen. Zo blijft het ook gewoon een wedstrijd. In de eerste 10 minuten na de rust is het toch LRC dat blijft aanvallen met kansen voor Thirza, Benthe , Maysa en Jesslyn.

Sterre bewijst dat ze weer op de goede plek staat Als Thirza een bal voorgeeft en Sterre haar 2de doelpunt van de wedstrijd kan maken en de stand op 5-0 zet. Dit gebeurt in de 43ste minuut.

Nog geen minuut later is er een voorzet van Anouk die ook Sterre bereikt en zo kan ze haar 3de doelpunt van de wedstrijd maken. 6-0. Leerdam Sport blijft het proberen en heeft wat enkele aanvallen en wat schoten. Julia heeft tot nu toe maar weinig te doen gehad mede door het goed op hun plek staan van haar verdedigers Louise,  Vlinder en Jadey. De 51ste minuut is aangebroken als Seviere een mooie pass in huis heeft en zo Anouk in stelling brengt. Anouk aarzelt niet en schuift de 7-0 binnen.

Niet veel later heeft Anouk weer een mooie kans en staat alleen voor de keepster van Leerdam Sport, deze blijft goed naar de bal kijken en stopt de inzet.

Toch is het Elise die ook haar doelpuntje meepakt en zet de 8-0 op het bord. Met nog 5 minuten te spelen mag Leerdam Sport de bal weer in het spel brengen.
Julia de keepster van LRC heeft inmiddels haar shirt geruild met Louise en wil de laatste 5 minuten nog even wat over het veld rennen. Hier zien de speellsters van LRC wel wat in en iedereen speelt de bal naar Julia. Julia zal zich later wel achter de oren krabben want ze heeft in deze korte tijd nog nooit zoveel gelopen!!

Er is 1 kans voor Julia die de voorzet van Anouk niet onder controle krijgt en de kans is verkeken.

Het laatste wapenfeit is voor de bezoekers die met een goede actie over de linkerkant oprukken en richting het doel lopen waar Louise staat. Benthe moet de achtervolging inzetten en net op het moment dat de spits van Leerdam Sport uithaalt kan Benthe haar voet er tegen zetten.

De corner die daarop volgt levert niets meer op en de scheidsrechter fluit voor het eind signaal.

De meiden geven elkaar weer netjes de hand en iedereen druipt af naar de kleedkamers.

Al met al kan gezegd worden dat de meiden van LRC elkaar steeds meer beginnen te vinden en dit resultaat van vandaag door iedereen van het team is behaald.

Volgende week de uitwedstrijd naar Sportpark Drumpt waar ons Theole MO13-2 wacht.