Jesslyn Jagessar (intikker)

3e klasse 04

23 november 2019 10:00

Sliedrecht MO13-1 tegen LRC MO13-1

De competitie is al aardig onderweg richting de winterstop. De meiden van LRC hebben een weekje rust gehad omdat de wedstrijd thuis tegen Tricht was afgelast.

Er is door de weeks gewoon getraind in voorbereiding naar de wedstrijd uit tegen Sliedrecht. Deze wedstrijd stond gepland om 10.00 uur dus voor sommige meiden was het een beetje uitslapen.
Er was besproken dat we om 09.00 uur op het parkeerterrein van het Glaspark verzamleden. Nadat er wat afzeggingen waren aan de kant van LRC
( Thirza, Louise, Evolet en Seviere ) stonden 10 meiden al klaar voor vertrek. En 25 minuten later stonden we op het Sportpark De Lockhorst.
De meiden verdwijnen richting kleedkamer 14 en weten dat ze op het gras van veld B moeten gaan spelen. Het is redelijk druk in de kleedkamers en we besluiten eerder dan gepland richting veld B te gaan. Daar aangekomen waren de meiden van Sliedrecht al aan de warming -up bezig. Zoals gebruikelijk doen de meiden van LRC hun ding en zorgen dat ze goed warm zijn want het is redelijk aan de frisse kant.

Nadat ze hun warming -up hebben gedaan laat de trainer nog een videoboodschap zien van de trainsters Rayelle en Danique die er vandaag allebei helaas niet bij konden zijn.
Met de woorden van de trainsters “laat de bal rond gaan en zorg dat jullie plezier hebben” gaan de meiden klaar staan.

Om 09.55 uur komt de scheidsrechter het veld op en de aanvoerders van beide elftallen zijn klaar voor de tos. LRC wint deze en voordat we gaan starten geven alle meiden elkaar een hand.

Om 10.00 uur is de aftrap en LRC begeeft zich naar voren. Er wordt gelijk al goed overgespeeld en de meiden weten elkaar te vinden. Na een paar minuten voetbal heeft LRC al wat kansjes gehad maar er staat bij Sliedrecht ook nog een keeper in het doel. Toch is het in de 7de minuut door stevig aandringen van Anouk die daardoor een schot kan plaatsen en voor de 0-1 zorgt. Dit is een opsteker om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Sliedrecht probeert ook de bal weg te krijgen via het middenveld maar worden daar opgevangen door de voetbalsters van LRC.

Na een wat rommelig eerste kwartier van beide kanten is het toch Elise die Maysa in stelling brengt waardoor de 0-2 op het bord komt te staan.

Sliedrecht weet nu dat het een moeilijke ochtend voor hun gaat worden. Maar ondanks dat de meiden van Sliedrecht met 0-2 achter staat blijven ze combineren,  en hebben ze wat kleine spelden prikken kunnen uitdelen. In de 23ste minuut is het Maysa die vandaag een hele sterke indruk maakt die via de zijkant Sterre aanspeelt en die zorgt dat de bal achter de keeper ligt. 0-3 is dan een feit.

Voorin zijn Anouk, Jesslyn, Sterre ,Maysa en Suus de grote stoorzenders voor de verdedigers van Sliedrecht. Elise heeft vandaag de taak om de ballen richting de spitsen te krijgen.

2 minuten voor de rust is er toch een mooie en snelle aanval van Sliedrecht waar de verdedigers van LRC niet op bedacht waren. De spits van de thuisclub is sneller dan de verdedigers en schiet op het doel. Julia de keeper van LRC had op dat moment nog niet echt veel te doen gehad en moest op deze inzet gestrekt de bal wegstompen. De verdedigers Vlinder, Benthe en Jadey kijken elkaar aan en weten nu dat ze bij de les moeten blijven.

Met een ruststand van 0-3 gaan we richting kleedkamer.

In de kleedkamer wordt er weinig gepraat door de coaches laten het aan de meiden over. Er zijn dan 2 meiden die het voortouw nemen en bespreken met de rest van hoe ze denken dat ze de 2de helft moeten gaan voetballen en om te proberen nog wat doelpunten te kunnen maken. Dit bewijst dat het echt een hecht team is die voor elkaar wil lopen.

De tweede helft mag Sliedrecht aftrappen.

Al snel zit LRC er bovenop en zet gelijk druk. Veelvuldig wordt de bal heroverd en in de 33ste minuut is er een corner voor LRC. De corner wordt genomen door Jesslyn en wordt hard voor het doel ingebracht, Maysa bedenkt zich geen moment en voordat de bal de grond heeft geraakt schiet ze snoeihard de 0-4 in de touwen.

Sliedrecht probeert het nog maar komt er gewoon niet meer aan te pas. Veelvuldig worden ze terug gedrongen op hun eigen helft en daar speelt dan ook het grootste gedeelte van de wedstrijd zich af.

In de 45ste minuut is het weer Maysa die een bal krijgt aangespeelt. Nadat ze de bal onder controle heeft schiet ze de 0-5 binnen. Er zijn nog wat kansen voor Sliedrecht maar helaas komt er voor hun geen doelpunt uit.

In de 50ste minuut is het Elise die aan een opbouw begint en op rechts Maysa aanspeelt, die op haar beurt de bal gelijk voor het doel brengt waar Jesslyn staat te wachten en zo de 0-6 kan binnen tikken.

Met nog 10 minuten op de klok zijn Suus en Anouk ook weer binnen de lijnen. Anouk positioneert zich voorin en Suus probeert het op links. Nadat Suus de bal heeft heroverd geeft ze een pass op Anouk die haar tweede van de ochtend maakt. De 0-7 in de 56ste minuut kan door de scheidsrechter worden bijgeschreven.

De wedstrijd wordt uitgespeeld en de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd.

Alle meiden van Sliedrecht lopen richting de middencirkel en geven de meiden van LRC een hand. Dit was een sportieve wedstrijd van beide kanten.

Coaches spreken de meiden in de kleedkamer nog toe en geeft iedereen een compliment dat ze een hecht team hebben gezien en dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Want tja het blijft een teamsport.

Door deze overwinning blijft LRC bovenin meedoen en heeft het nog een wedstrijd tegoed. We zijn benieuwd waar de meiden gaan eindigen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Vuren en laten we hopen dat ze de goede lijn van vandaag kunnen doortrekken.