Kozakken Boys JO15-1

Hoofdklasse C

2 november 2019 12:00

Zaterdag 2 november 2019 LRC JO 15-1 tegen Kozakkenboys JO 15-1

Vooraf aan de wedstrijd beloofde het al een mooie wedstrijdte kunnen worden gezien de resultaten gelijkwaardig waren in de stand staan de paars-witten 1 plaatsje hoger doordat wij 1 doelpunt meer hadden gemaakt wat de rest betreft was alles gelijk even veel punten hetzelfde doelsaldo uit dezelfde aantal gespeelde wedstrijden.
Voor het eerst dit seizoen was de selectie compleet in tegenstelling tot de staf Bert was afwezig en Frits moest met de vlag op het andere veld zijn waardoor Yme het in zijn eentje moest klaren gelukkig kreeg hij steun van Guido (vader Merijn) die het vlaggen op zich nam.
Maar zoals gezegt complete selctie toch was voor de zekerheid Platon van JO 15-2 als extra speler erbij gehaald want na lang blessureleed van Jacey was het toch de vraag hoelang hij het vol kon houden.
Op verzoek van de scheidsrechter traden onze mannen volledig in het paars aan vandaag in zijn beleving waren de shirts van zowel de thuis als uitploeg te veel wit waardoor hij slecht verschil zat.
Na de omkleedpartij en de eerste fluitsignaal zette de mannen van Yme de boys gelijk goed onder druk wat al snel tot de eerste corner leide en deze werd te zwak ingekopt door Yannick waardoor de keeper makkelijk kon redden.
Toch was de toon gezet en nauwelijks vijf minuten later kregen we wederom een corner vanaf de linkerkant die werd genomen door Lars.
Hij wist deze bal op het hoofd van Maks te plaatsen die op zijn beurt op een manier dat we vaak van een Mathijs de Ligt of een Virgil van Dijk wijze in te koppen de de terechte 1-0 voorsprong kon worden geviert.
De verwachting was dat de paarsen die de druk er goed ophielden hun voorsprong snel gingen verdubbelen hetgeen eigenlijk niet gebeurde en heel voorzichtig kwamen de Boys eruit en lieten onze mannen achterin zien dat ze niet kwamen om als toeschouwer bij de wedstrijd te mogen zijn.
Het spel werd wat slordiger en de tegenstander profiteerde hiervan door de gelijkmaker achter Job in de netten te werken.
De 1-1 maakte de mannen van Yme wel weer wakker en langzamerhand trokken ze de wedstrijd weer naar zich toe en zagen we het spel van de eerste tien minuten weer terugkomen helemaal toen Maurits net iets buiten de zestien de bal veroverde en zich tussen twee verdediger door met de bal de zestien inging hij zag daarna kans om de bal langs de golie van de Boys te schuiven en voor de tweede keer konden de paarsen hun verdiende voorsprong vieren.
Enkele minuten later werd Yannick over de rechterflank naar voren gestuurd in volle sprint kruisde hij voorlangs bij zijn directe tegenstander en hij zag rond de penaltystip Renzo vrijstaan de balaanname was niet helemaal flekkeloos maar met een puntertje wist Renzo de bal langs de keeper te spelen met een beetje hulp van de wind en de paal ging hij over de lijn en de 3-1 was op het scorebord te lezen.
Vlak voor het rustsignaal kregen de boys een vrijetrap net iets buiten de zestien Job had zijn muurtje niet helemaal goed staan maar wist met een stijlvolle reflax de bal toch te pareren waardoor met een convortabele 3-1 voorsprong de mannen zich mochten gaan opladen voor het tweede bedrijf.
Door de wind die ze eerst schuin mee hadden moest de baterij wel heel goed worden op geladen en dat gebeurde ook want de tweede helft was er één waarin veel gebeurde.
Het eerste wapenfeitje was aan de goede kant na een goede aanval bezorgde Maurits de bal bij Yannick die net als in de eerste helft de eerste kans te zwak inschoot waardoor de keeper makkelijk kon redden.
Enkele minuten later bezorgde Job het thuispubliek de stuipen op het lijf door de bal gewoon in de voeten te schuifen van de spits van de Boys de bal werd over hem heen gestift maar gelukkig was Merijn de reddende engel doordat hij goed was doorgelopen stond hij achter Job op de juiste plaats om de stiftbal ongedaan te maken en weg te werken.
Na tien minuten spelen in de tweede helft werden we getuigen van wat je gerust het dieptepunt van de wedstrijd kon noemen nadat er discriminerende woorden naar hem toe waren gezegt werd Jasey hellemaal wild duwde de persoon in kwestie op de grond en wilde hem het liefst ergens onder de grasmat werken hetgeen hem werd ontnomen doordat hij door andere spelers weg werd getrokken.
Ondanks dit een heel erg begrijpelijke reactie was kon de scheidsrechter dit niet goed keuren en om het nog erger te maken de actie waardoor dit ontstaan was werd onbestraft de schoft die de discriminerende woorden luid en duidelijk over het veld verkondigde werd zelfs niet door de eigen leider naar de kant gehaald Yme heeft zijn best nog gedaan door de scheidsrechter ervan te overtuigen wat er was gezegd maar helaas voor de paarsen moesten we door met 10 tegen 11.
De 10 hadden wel de nodige extra krachten gekregen en schakkelde om naar iedereen 110% hetgeen ook terug te zien was amper 1 minuut na het incident was Thomas die eigenlijk rechtsback stond rond de zestienmeter te vinden hij probeerde de bal voor zijn favoriete rechter te krijgen om zo op de goal te kunnen schieten maar werd onregelmentair tegen de grond gewerkt en we kregen een vrijetrap op een aantrekkelijke positie.
Bij vrijetrappen net iets buiten de zestien hebben we verschillende spellers die daar wel raad mee weten één van hen is Lars en die eiste hem ook op.
De gollie van de Boys had zijn muurtje neergezet de scheids gaf met zijn fluitsignaal Lars de vrijheid om de vrijtrap te nemen met drie stappen was Lars bij de bal hij nam hem met de binnenkant waardoor de bal met een mooie boog langs de muur ging en nog leuker het effect wat Lars meegegeven had zorgde er ook voor dat de bal met de juiste snelheid doorging en keurig in de kruising tegen het net aankwam hij rolde via het net naar beneden en kwam daar tot stilstand met zijn teammaatjes kon Lars daarna de 4-1 gaan vieren.
Ondanks de man minder waren de paarsen meer op de helft van de gasten te vinden dan andersom bij één van de spaarzame uitzonderingen hiervan kwam er weer een negatieve hoofdrol in de wedstrijd nu was het de beurd aan de leider van de gasten onze mannen probeerde een speller van de Boys die sterk kwam doorzetten op allerlei manieren (maar wel fair) af te stoppen wat uiteindelijk Djaego lukte de leider had in zijn beleving verschillende overtredingen geconstateerd en maakte met een niet al te keurige toon de scheids hierop attent en doordat dit gemekker niet de eerste keer was van hem trok de scheidsrechter voor de tweede maal de rode kaart en moest de leider volkomen terecht de rest van de wedstrijd achter de afzetting bekijken.
En hij zag dat de Glasdparkbewoners hierdoor nog meer krachten vonden en met goede werklust op zoek gingen naar meer en ongeveer vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam dat er ook het was Lars die de bal goed meegaf aan Daan die op zijn beurt op snelheid met de bal voor zijn linker de zestienmeter in kon gaan Met de verdediger zowat op zijn rechterbeen besloot hij de bal richting de kruising af te vuren twee tellen later dan de bal ging de keeper pas richting die hoek en met een zuur gezicht kon hij enkel naar achteren kijken waar de bal lag ondertussen waren de 10 de terechte 5-1 aan het vieren wat na het laatste fluitsignaal nogmaals werd gedaan.
Grote complimenten voor de teamgeest waarmee de mannen van Yme hadden gestreden en het was leuk te zien dat de onsportieve gasten met lege handen het veld afdropen zo zie je maar eerlijkheid duurt het langst.
Volgende week mogen we naar Dordrecht om daar tegen het op papier zwakere Dubbeldam te kijken of deze flow vast te houden is.