Hoofdklasse C

5 oktober 2019 10:15

K.D. (Koen) van den Heuvel

Zaterdag 5 oktober 2019 Pelikaan JO 15-1 tegen LRC JO 15-1

Vandaag gingen Frits & Bert op pad met de wetenschap dat Jacey er niet bij was wegens de weer terug gekomen liesblesure en doordat Lars net terug is vanuit zijn blesure aan de voet waardoor hij nog geen hele wedstrijd kon spelen moesten we een beroep doen op JO 15-2 van hun kregen we hulp in de vorm van Platon Kotenev en Ruben Molenaar (beiden badankt hiervoor).
Vanaf de aftrap werd al snel duidelijk dat de mannen van Bert & Frits vorige week hun les goed geleerd hadden er werd gelijk voluit strijd geleverd.
Wat ook snel duidelijk werd was dat we zeker niet op de steun van de scheidsrechter konden rekenen iedere keer als bv Maurits of Renzo iets sneller was dan hun tegenstander keurde hij het goed dat ze aan hun arm of schouder werden getrokken en wanneer een paars-witte het terug deed kregen we een vrijetrap tegen.
Ondanks de 12e tegenstander op het veld hadden we toch het betere van het spel het enige wat er aan scheelde waren grote kansen, maar aan de andere kant moet worden gezegt dat Job meer toeschouwer was dan dat hij op de proef werd gesteld.
Na ruim 25 minuten spelen was Renzo voor de zoveelste keer al sneller dan zijn directe tegenstander en net iets buiten de zestien besloot hij om de bal eens op de goal te schieten zijn schot kwam op zoals onze zuiderburen zo mooi zeggen op de dwarslegger (lat) daarna belande hij voor de voeten van Daan die de rebound gehaast over de goal schoot waardoor de eerste echte kans helaas geen doelpunt opleverde.
Enkele minuten later eigenlijk geheel onverwacht kwam de Zwijndrechtse spits vrij tussen Job en de achterhoede erger nog hij werd gevonden Job probeerde het onheil te voorkomen door op hem af te gaan maar ondertussen wist de spits de bal met het hoofd over hem heen te krijgen en kwam tot stilstand tegen de touwen de onterechte 1-0 achterstand was een feit.
Vrij snel daarna werd Daan net iets buiten de zestienmeter aan de rechterkant met een zwaaiende arm van een Pelikaanse verdediger tegen de grond gewerkt de scheids vloot om het spel stil te leggen en verzorging toe te staan nadat dat was gebeurd besloot deze liefhebber van de watervogels de bal aan de keeper van de pelikanen te schenken.
Het lukte de mannen van Frits & Bert niet om voor het rustsignaal die na precies 35 minuten en 0 seconde spelen de stand weer in evenwicht te brengen.
Nadat de beide teams weer uit de kleedkamer waren gekomen volgde een periode van een sterk spelend paars-wit ze waren het duidelijk zat om tegen de achterstand aan te kijken en na een paar kleine kansjes ging Maurits over de rechterkant de zestienmeter in werd door de pelikanen naar de achterlijn gedreven maar wist de bal toch voor te geven en op de vijfmeterlijn was Yanick er als de kippen bij om de bal met een sliding erin te glijen.
Het feestje kon worden gevierd van de verdiende gelijkmaker, maar het was nog niet genoeg voor de paars-witten en ongeveer vijf minuten later toverde Renzo na een mooie solo vanaf de linkerkant een prachtige voorzet uit zijn hoge hoed die zowaar voor de voeten van Daan terecht kwam die op zijn beurt liet zien een betrouwbare goalgetter te zijn door de bal dioganaal langs de Pelikaanse goalie te schuiven en voor het eerst deze competitie konden de mannen van Frits & Bert met elkaar een voorsprong vieren de 1-2 pronk op het scorebord.
Daarna volgde een periode van een heerlijk speelende Lrc de meeste duels werden gewonnen hier en daar werden kleine kansjes gecreëerd niets leek de overwinning in gevaar te brengen.
Waar het niet dat de belabberd fluitende nu ook zwaarderde overtredingen van de thuisploeg ook onbestraft liet waardoor er zelfs een opstootje ontstond toen Maks eigenlijk een vrijetrap diende te krijgen, maar nadat het duw en trekwerk zag hij tot zijn verbasing dat de thuisploeg de wedstrijd weer mocht hervatten met een inworp.
Met man en macht werd de voorsprong verdedigd en toen bij een counter Daan werd gevloerd wist de scheidsrechter weer niet dat hij hiervoor op zijn fluit moest blazen.
Op het scorebord liep de tijd ook mee en zo zagen we dat na 35 minuten de scheids nog niet wist dat het duel  eigelijk ten einde was na 36 minuten ook nog niet zelfs na 37 minuten niet ook na 38 minuten volgde het verlossende nog niet ondanks de thuisploeg die wel druk uitoefende bleven de paars-witten overeind en na 39 minuten spelen kwam het besef bij de scheidsrechter nu eindelijk ook en gingen de 3 punten mee terug naar Leerdam.