LRC JO15-1

Groep 1 13

7 september 2019 11:30

Vandaag ging de reis naar het zuiden en we gingen met 13 man op pad helaas bleek tijdens de warming-up dat Jacey niet fit genoeg was om mee te kunnen doen. Dus moesten Bert & Yme (Frits moest ook wegens ziek zijn verstek laten gaan) het met 12 spelers zien te riemen.

Na het eerste fluitsignaal begonnen de paars-witten erg nerveus mede doordat de thuisploeg ons goed onder druk zetten. Toch wist de verdediging zich staande te houden en gaven we geen kansen weg .

Na een kleine 10 minuten spelen leken beide ploegen aardig aan elkaar gewaagt het spel was vooral op het middenveld zich aan het afspelen, echter onze Brabantsche vrienden toverde een goede counter uit en doordat wij niet goed stonden kwamen er binnen de zestien een aantal spelers van de tegenstander vrij te staan deze werden gevonden en ronde de aanval beheerst af Job restte niets meer dan de 1-0 uit de netten te halen en de bal naar het middenveld te schieten zodat er weer afgetrapt kon worden.

Ondanks de achterstand bleven de mannen van Bert & Yme het toch proberen halverwege de eerste helft wist Renzo de bal bij Daan te bezorgen die een poging in zijn hoofd had om zijn directe tegenstander voorbij te gaan en de zestien in te sluipen echter niet iets buiten de zestien werd hij gevloerd en we kregen op een interessante plek een vrijetrap.

Lars eiste de bal op en ging in opperste  concentratie achter de bal staan hij nam zijn aanloop zette zijn voet tegen de bal die vervolgens meet een mooie curve langs de muur ging de bal had ook voldoende snelheid maar ging helaas voor Lars en alles wat paars-wit ademde net langs de verkeerde kant van de paal.

Enkele minuten later werd Maurits diep gestuurd hij kwam valk voor de goal iets wat aan de linkerkant oog in oog met de keeper. De bal lag voor zijn linker en Maurits wilde waarschijnlijk met zijn rechter de bal inschieten wat achteraf een slechte keuze bleek te zijn want een meegelopen verdediger werd zo instaat gebracht om de bal te onderscheppen en tot corner te verwerken.

Ongeveer 10 minuten voor de rust werd Maurits wederom diep gestuurd nu door het centrum en met twee verdedigers in zijn kielzog ging hij de zestien binnen de keeper maakte een beweging om uit te komen en Maurits plaatste de bal netjes in de verre hoek hij kon samen met zijn team makkers de gelijkmaker gaan vieren want de 1-1 was op het scorebord te lezen.

Doordat er in de laatste 10 minuten aan beide zijden geen doelpunt meer bijkwam was het ook gelijk de ruststand  wat gezien de krachtsverhouding op dat moment ook een terechte stand was.

In de tweede helft veranderde dat vooral doordat de paars-witten steeds slordiger gingen spelen hetgeen na een kleine vijf minuten ook werd afgestraft na knullig bal verlies op het middenveld ging de bal razendsnel richting de spits van de thuisploeg die de 2-1 ook op het scorebord wist te zetten.

Over de tweede helft kan ik eigenlijk heel kort zijn het spel aan onze zijde bleef slordig er werd niet goed gecombineerd en we mochten blij zijn dat de Brabanders hun vizier niet scherp hadden staan daarnaast had Job ook nog een paar goede reddingen en had hij 1 x een engeltje naast hem staan die de bal tegen de paal liet belanden. De meegereisde supporters hoopte dat de voetbalwet (de ploeg die veel kansen om zeep helpt krijgt zelf een goal tegen) nu eens een keer in ons voordeel zal vallen maar meer wapenfeiten dan een vrijetrap van Luuk die dan wel over de muur heen ging maar eenvoudig door de goalie gestopt kon worden kwamen we niet.

Sterker nog op een gegeven moment lukte het ons zelfs niet om over de middenlijn heen te komen. Laten we hopen dat dit komt doordat we met te weinig spelers op pad gingen en het seizoen nog maar pas begonnen is.