2 - 7

Leerdam Sport'55 JO8-1

2e klasse 4

6 april 2019 8:30

Vandaag weer een thuiswedstrijd voor onze jonge talenten. We waren compleet. Robien wilde keepen en Stijn wilde een keer voetballen. Beide blij. Aanvoerder vandaag was Jesse. Onze sterke verdediger. Samen met Finn, Senna en Robien de 'oudjes', omdat Sam, Siem, Stijn en Kuzey eigenlijk nog 'mini's' zijn. We spraken af als team te voetballen en de bal snel rond te spelen, omdat de tegenstander groter zou zijn dan ons. Het was gezellig druk langs de lijn. Veel supporters, maar ook op de andere velden. Wat een positieve drukte op het Glaspark.
De wedstrijd begon zoals afgesproken en we speelden als team leuk voetbal. Siem schoot ons op voorsprong na een mooie pass van Jesse. En even later scoorde Senna na een mooie individuele actie. Wat een mooi doelpunt! Iedereen had toen al gezien dat er bij de buren van Leerdam Sport een hele goede voetballer liep. Hij speelde alleen langs een paar spelers of schoot de bal vanaf de middellijn op doel. Daar hadden de jongens geen antwoord op. Vlak voor de rust viel de 1-2 en we liepen goed gemutst naar de limonade.
We dronken onze limonade en strikten de veters. De afspraak werd gemaakt om zo door te gaan, want we hadden twee keer gescoord en Robien had een rustige eerste helft gehad. Verder zouden we elkaar helpen als de wel erg goede speler aan de bal zou komen. We waren er nog lang niet. De wedstrijd zou kantelen. Zou er een magneet in het doel hebben gezeten? De verruit beste speler van de buren en daarnaast ook van het hele veld nam zijn ploeg op sleeptouw. We hadden er geen antwoord op en gingen het fysiek ook afleggen. De voorsprong werd een achterstand en uiteindelijk een nederlaag. Moe gestreden sprongen we onder de douche. Zat er meer in? Jazeker. Kunnen we ons zelf iets verwijten? Zeker niet. Een goede eerste helft en een strijdbare tweede helft. We kwamen fysiek te kort en de beste buurman maakte het verschil. Deze week lekker trainen en zaterdag een uitwedstrijd bij v.v. Tricht. Goed bezig talenten!