40'

2e klasse 4

16 maart 2019 8:30

Veel afgelastingen op een regenachtige zaterdagmorgen, maar onze stoere talenten mochten het kunstgras van SVW betreden. We verzamelden om 07.45 uur en vertrokken compleet richting Gorinchem. Trainer Lesley was er vandaag ook weer bij; fris en fruitig! We hadden lekker getraind ondanks de regen en de wind, maar het voorjaar mag ook voor onze jongelingen snel komen.
Stijn begon op doel, Robien keepte de tweede helft. Verder alle kids roulerend op de vertrouwde posities. Een aantal ouders hadden het snel door: Er stond een FC Utrecht scout langs de lijn. Lange winterjas met paraplu. Voor wie zou hij er zijn? De ouders stonden met warme koffie overdekt naast de kantine. Spelers en begeleiding in de regen. Het kon ze niets deren.
De eerste regendruppels werden uit de ogen gewreven en voordat we het wisten stonden we 3-0 achter. Wakker worden! Gelukkig kwamen we in de wedstrijd. Dankzij 3 doelpunten van Siem bleven we in het spoor van de gastheren. We gingen richting de limonade en warme kachel met een 4-3 achterstand. Opgewarmd en met een nieuw strijdplan begonnen we de tweede helft. De tegenstander was gelijkwaardig, al was er 1 hele goede speler die bij hun het verschil maakte. En bij ons? Zoals altijd een teamprestatie. Samen aanvallen en samen verdedigen.
SVW liep aan het begin van de tweede helft opnieuw van ons uit, maar het was Finn die zijn diesel wat later gestart had. Hij nam het elftal op sleeptouw, maar we kwamen net tekort op het einde. Het was niet nodig, want we waren gelijkwaardig. Kunnen we ons zelf iets kwalijk nemen? Nee! Ze hebben allemaal hard gewerkt en elkaar geholpen.
De penaltyserie wonnen we wel. We gaven de tegenstander en de scheidsrechter een sportieve hand om vervolgens een sprint te trekken richting de warme douche. Na het eten en drinken richting de parkeerplaats en op naar huis. Deze week weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd. Aansluitend vormen we de line-up bij ons eerste elftal. Leuke vooruitzichten voor de talenten.