34'
... (e.d.)

2e klasse 4

16 februari 2019 9:00

We moesten vroeg uit ons bed op voetbalzaterdag. Een uitwedstrijd bij RKTVC JO8-1 te Tiel. Het elftal was compleet. Nieuwe speler Austin maakte zijn minuten bij de JO8-2. Een blauwe lucht en een zonnetje: Er verscheen nu ook bij de ouders een glimlach op het gezicht. De JO7-1 speelde op hetzelfde moment bij hun leeftijdsgenoten van RKTVC, dus we vertrokken in een colonne vanuit Leerdam.

Sam was jarig! 7 jaar onze kleine grote spits. Zijn verjaardagscadeau moest een overwinning worden met 7 doelpunten. Het spel golfde over en weer in het begin, maar het was Finn die met een geweldige vrije trap de ban brak. Van grote afstand en met veel schotkracht bracht hij ons op voorsprong.

We groeiden in de wedstrijd. Na een mooie actie en goed doorzetten was het de jarige Sam die onze voorsprong verdubbelde. Vlak voor de rust kon de gastheer iets terugdoen na onoplettendheid in onze verdediging. We gingen de rust in met een verdiende voorsprong.

In de rust dronken we limonade en aten we Sam's traktatie. Dank Sam! Het was lekker en het gaf ons energie. We kwamen de tweede helft niet meer in de problemen. Siem had zijn vizier niet helemaal scherp staan, maar wist er toch twee te scoren. Er kwam nog een eigen doelpunt bij waarna ze nog eenmaal scoorde bij Stijn. De eindstand werd 2-5 in ons voordeel. Ook de penaltyreeks, net zo belangrijk, wonnen we! Alleen maar blije gezichten! Op naar een nieuwe voetbalzaterdag. Ps. De JO7-1 verloor, maar Aron scoorde wel een mooi doelpunt.