4 - 0

LRC MO13-1

3e klasse 4

16 februari 2019 8:30

Vandaag staat ronde 2 van de competitie op het programma. Het winterweer heeft plaatsgemaakt voor temperaturen die je eerder in de lente zou verwachten. Een mooie dag voor een partij’tje voetbal.

De meiden en begeleiders verzamelen zich al vroeg bij het Glaspark. Helaas moeten we het vandaag doen zonder Sterre (ziekte) en Louise (blessure). Gelukkig kunnen we een beroep doen op Rosanne. In kolonne rijden we naar Hei en Boeicop.

Er is nog weinig tijd voor een warming-up als de meiden het kunstgras veld van HSSC betreden.

We gaan beginnen met Julia in het doel met voor zich verdedigers Jadey, Vlinder en Benthe. Daarvoor Rosanne op het middenveld met voorin Maysa, Suus en Thirza. Suus en Anouk starten als reserve.

Om half negen klinkt het fluitje van de scheids en we zijn onderweg. LRC begint zeer goed en speelt grotendeels op de helft van de tegenstander. De meiden doen hun best om hun inzet om te zetten in kansen. HSSC weet zich halverwege de eerste helft te herpakken en komt er meer en meer uit. Het is mede dankzij de keepers van beide kanten dat we met 0-0 de rust in gaan.

LRC trapt af voor de 2e helft. Nog niet alle supporters hebben zich om het veld verzameld als Anouk hard uithaalt. Binnenkant paal! Maar niet over de lijn! Wat ’n pech.

De meiden van HSSC ’61 zijn een pittige tegenstander. Ze zijn feller in de duels en de scheids laat veel toe. In de 32e minuut is het HSSC die als eerste scoort. Nog alle tijd om het tij te keren. Maar in de 46e minuut krijgt HSSC een corner. De verdediging van LRC weet de bal niet goed weg te krijgen: 2-0. LRC speelt vanaf nu een moeizame wedstrijd en HSSC blijft komen. In de 50e minuut weet men na een aanval de vrijstaande ‘man’ voor het doel te vinden die gemakkelijk kan uithalen.

LRC is moe gestreden en toe aan het eindsignaal. Maar de scheids fluit nog niet af. Dik in de blessure tijd weet een speelster van HSSC na een solo het doel nog eenmaal te vinden. Er wordt afgefloten met een eindstand van 4-0.

We sluiten weer eens af met strafschoppen. Deze weet LRC in haar voordeel te beslissen. Helaas zijn de punten dan al verdeeld.

Onze meiden hebben veel gegeven, maar het was vandaag niet genoeg. Op de training van maandag zal de harde wedstrijd ongetwijfeld onderwerp van gesprek zijn.