55'

3e klasse 4

6 april 2019 10:00

MO13 doet goede zaken

Na een weekje zonder wedstrijd mag de MO13 weer aantreden. Vandaag alweer wedstrijd nummer 5. LRC bivakkeert onderin met alleen nog Leerdam Sport onder zich. WNC daarentegen staat met 9 punten comfortabel op de 3e plek.

De meiden zullen aan de bak moeten!

Er is mooi lenteweer voorspeelt, maar de dag begint met miezerregen. Net na negenen verzamelen de meiden en begeleiders zich in kleedkamer 9. Helaas moeten we het vandaag doen zonder Suus (blessure sinds schoolvoetbal) en Louise (andere verplichtingen). Het team is sinds deze week versterkt met Elise.
Het is gezellig druk op en rond de velden. Op veld 2a is de voorgaande wedstrijd nog bezig. De warming up vindt daarom plaats op het naastgelegen kabouter veld.

Het is tien uur als de scheids de meiden bij zich roept voor een onderlinge handdruk. LRC gaat beginnen met Julia in het doel met voor zich verdedigers Jadey, Vlinder en Benthe. Daarvoor Thirza op het middenveld met voorin Maysa, Jesslyn en Sterre.

Anouk en Elise beginnen als reserve.

Iets na tienen klinkt het fluitje van de scheids en we zijn onderweg. LRC zet meteen de toon en met net 1 minuut op de klok krijgt Maysa de eerste kans. Helaas naast. Enkele minuten later volgt een corner voor LRC. Benthe krijgt de bal en schiet hard, maar net over. Het is duidelijk dat LRC grote plannen heeft vandaag. Wederom een mooie aanval: Thirza geeft een pass op Jesslyn, maar die raakt de bal te zacht. Bij een volgende actie haalt Sterre uit, maar de keeper weet deze te vangen. Zo ook een paar minuten later als wederom Sterre de bal in de hoek speelt, maar de keeper weet ook deze te keren.

In de 11e minuut heeft LRC weer eens een corner verdient die na een scrimmage net voorlangs gaat.
Als de wedstrijd op een kwart zit haalt Jesslyn uit, maar die bal belandt op de lat. De bal wil er maar niet in!

Aan de andere kant heeft WNC een spaarzame aanval. De bal wordt van rechts voorgegeven en de speelster van WNC staat achterin vrij met de bal voor het intikken.

Geheel tegen de verhouding in leidt WNC met 0-1.

Enigszins aangeslagen gaat LRC op zoek naar de aansluitingstreffer. Wederom een corner voor LRC. Helaas gaat de inzet over.

WNC krijgt wat kansen maar LRC staat goed. Er volgt een aanval van WNC maar het schot gaat voorlangs.

We zitten ondertussen in de 24ste minuut als Elise een pass geeft op Jesslyn, die weet het net te vinden en zo staan we ook op het bord.

Met een stand van 1-1 gaan we de rust in. De meiden worden in de rust aangesproken door Benjamijn en Jano dat ze goed bezig zijn en de druk erop moeten houden. Coaches zijn overtuigd dat deze wedstrijd een goede afloop kan krijgen voor LRC.

In de tweede helft gaat LRC verder met het zetten van druk.

Thirza haalt van afstand uit, maar de beloning is slechts een corner. Kort daarna doet Jesslyn dit dunnetjes over, maar die bal krijgt alleen de aahh’s en applaus van het publiek. In minuut 3 van dit tweede deel is het Anouk die met een harde bal over de keeper de thuisploeg op een verdiende voorsprong zet: 2-1.

De meiden voelen dat zij moeten doorgaan. De bal wordt voor het doel rondgespeeld en het is uiteindelijk Anouk die durft uit te halen: net naast.

In een volgende fase is het Julia die met een verre uittrap Jesslyn bereikt. De bal wordt gekeerd en de rebound is voor Anouk maar die schiet tegen de tegenstander aan. In dit gedeelte laat WNC zich ook meer zien maar verdediging staat goed.

Thirza haalt nog een keer uit van afstand, maar de bal is niet hard genoeg. Benthe is weer eens naar voren geschoven en geeft een hoge bal op Sterre die met een ‘simpel’ knietje de keeper passeert en de derde laat noteren. Maar LRC wil meer.

Anouk krijgt een hoge bal aangespeeld en weet die in één draai te raken. Helaas naast.

Een volgende kans is voor WNC die het nog eens met een hoog afstandsschot probeert. Julia die netjes op de lijn is blijven staan weet deze gemakkelijk over te tikken. Ook na deze redding volgt er applaus van het publiek.

LRC zet weer de ene na de andere aanval op. Deze fase met Maysa in een hoofdrol. Eerst een pass op Sterre die een corner oplevert. Even later schiet ze zelf nog naast. Maar in minuut 55 van de wedstrijd staat zij op de juiste plaats als Sterre vanaf rechts haar de bal voor het doel aanspeelt. De 4-1 is een feit. LRC lijkt nog op jacht naar een vijfde. Eerst is het Elise die voor het doel verschijnt, maar dit wordt slechts een corner. Anouk komt nog een keer voor het doel, maar zowel zij als de keeper lijken de bal even kwijt te zijn.

De laatste minuten probeert WNC nog wat aan de stand te doen. Met wederom een afstandsschot die op de lat eindigt en nog een speelster die een uitgekomen Julia voor zich vindt om vervolgens de bal naast te schieten.

Er wordt afgefloten met een eindstand van 4-1. Ook hier spreken de coaches van beide teams met elkaar en geven aan een heerlijke en sportieve wedstrijd te hebben gezien.

LRC heeft haar inzet vandaag beloond zien worden met veel doelpunten en de 3 punten. Hierdoor stijgen we op de ranglijst van een positie onderin naar de middenmoot. Een plek waar we meer thuishoren. In een feeststemming spreken ze na de wedstrijd af in de kantine waar ze worden getrakteerd op een ijsje.

Volgende week wacht de meiden de derby uit,  tegen Leerdam Sport.

De meiden hebben er zin in en willen voor de winst gaan.