48'

3e klasse 4

11 mei 2019 8:30

Asperen MO13-1 – LRC MO13-1

De competitie nadert haar einde. Voor LRC nog 2 -inclusief vandaag- wedstrijden te gaan. Er zijn de laatste weken goede zaken gedaan en er is een plekje in de subtop veroverd. Nu deze vasthouden! De concurrentie is groot. Het verschil tussen de nummer 2 en 6 zitten binnen de 6 punten. Weliswaar zijn er nog wat teams die nog één of twee inhaalwedstrijd tegoed hebben. Vandaag mogen uit naar Asperen. Een wedstrijd met veel bekenden en het voelt hierdoor als een derby.

Net na half 8 wordt er verzameld bij het Glaspark. Het hele team is compleet. Het belooft een mooie lentedag te worden als de kolonne na de Lingebrug afslaat richting VV Asperen.

Er is nog tijd voor een uitgebreide warming-up als de meiden het kunstgras hoofdveld betreden. Het toegestroomde publiek zoekt een plekje rond het veld. De start opstelling is: Julia op doel met voor zich verdedigers Jadey, Vlinder en Benthe. Op het middenveld staat Thirza met voor zich Maysa, Jesslyn en Sterre.
Suus, Anouk, Elise en Louise starten als reserve.

Om half negen klinkt het fluitje van de scheids en we zijn onderweg. Asperen begint zeer goed en meldt zich geregeld op onze helft. Het eerste gevaar komt dan ook van Asperen met een corner die hoog voorlangs gaat.
We zijn gewaarschuwd!

Pas na minuut of tien laat LRC zich gelden. Thirza heeft een corner verdient, maar die gaat voorlangs. De eerste helft is al halverwege als Jesslyn alleen voor het doel komt. Ze vergeet een hoek te kiezen en de bal belandt in de handen van de keeper. Asperen blijft aanzetten en krijgt ook kansen. Gelukkig voor LRC weet men dit niet om te zetten in een doelpunt. Een paar minuten later neemt Anouk een corner, maar ook die gaat hoog over.In minuut 22 probeert Elise het eens van afstand, dit schot weet de keeper te keren.
Niet veel later doet Anouk dit na, maar dan wel met succes. Een harde knal door het midden zet de stand op 0-1. Asperen blijft ook komen, maar de verdedigers doen prima hun taak en keepster Julia hoeft weinig in actie te komen.

Na een niet al te beste 1ste helft van LRC gaan we toch met de 0-1 de rust in ondanks dat Asperen goede kansen heeft gehad.

De meiden geven zelf aan dat ze veel te slap spelen en de ballen niet goed aankomen. Coaches geven de meiden gelijk en zeggen dat ze meer druk moeten zetten de meiden van Asperen moeten laten lopen, dus de bal goed rondspelen.

Er wordt afgetrapt voor de 2e helft. Met slechts enkele seconden op de klok haalt Thirza uit. De bal gaat helaas naast. LRC geeft aan wat de intenties zijn: vol gas richting doel en de score proberen uit te breiden.

De klok geeft minuut 37 aan als Maysa zich met een paar mooie acties ontdoet van de verdedigers en vanaf de achterlijn een hoge voorzet geeft. Thirza heeft zich voor het doel gepositioneerd en weet de bal in te koppen. Wat ’n actie en wat ‘n goal!

Nadat de aftrap is genomen gaat LRC verder met het zetten van druk. Deze keer weer een schot van Elise, maar deze gaat nog naast. De volgende actie is van Thirza die na een lange pass de bal in ontvangst neemt en over rechts richting doel schiet: 0-3.

Weer is het LRC die zich voor het doel meldt. Elise speelt de bal af op Sterre die uithaalt. Helaas tegen de verdedigers. Even later speelt Thirza de bal breed op Jesslyn, maar zij weet de bal niet genoeg onder controle te krijgen. Asperen is het even kwijt en weet niet goed hiermee om te gaan.

In de 43e minuut een mooie aanval van LRC waarbij Elise de bal bij Jesslyn weet te krijgen. Vanaf de achterlijn zet zij voor op Thirza die haar hattrick compleet maakt: 0-4. LRC wil de score nog verder vergroten. Sterre geeft een voorzet op Jesslyn, maar de bal gaat over.

In minuut 48 krijgt Jesslyn de bal voor het doel. Ze houdt het hoofd koel, speelt eerst haar bewaker uit en kapt vervolgens de keeper uit om de bal in het net te leggen. De 0-5 is een feit!

De aanvallen blijven komen: Thirza nog met een afstandsschot en Maysa met een moeilijke rebound. Het was wel duidelijk voor de meiden van Asperen dat er voor hun niets meer te halen valt. Asperen doet een tegenaanval met een afstandsschot waarbij Julia toch nog in actie moet komen. Ondanks een voor haar rustige wedstijd is ze bij de les gebleven.

Het laatste wapenfeit is voor Maysa die met een puntertje de bal probeert in te tikken. Helaas zonder het gewenste resultaat.

Onze meiden hebben een lastige eerste helft gespeeld, maar zich daarna prima herpakt met attractief en productief spel. Blijkbaar was het voldoende om Asperen moe te krijgen om vervolgens in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken door snel toe te slaan.

LRC weet zich in de subtop te handhaven.

Na afloop schudden de meiden zoals gebruikelijk elkaar de hand. Uiteindelijk was dit een sportieve en een leuke pot voetbal.

Voor LRC was dit een mooie generale voor de halve finale van a.s. dinsdag in het