5 - 9

Nivo Sparta JO8-1

1e klasse 3

24 november 2018 8:30

Op een vroege koude voetbalzaterdag ontvingen we onze tegenstander uit Zaltbommel op het tweede kunstgrasveld. We waren vandaag compleet inclusief maillot en handschoenen.
De spelers hadden goed getraind en waren gebrand op herstel in verband met het verlies van vorige week. Voor een grote groep supporters schoten we uit de startblokken. De eerste kansen waren voor ons, maar de doelman en het aluminium stonden ons in de weg. Toch bracht Siem ons met een geplaatst schot op een verdiende voorsprong. Wij scoorden verder niet, maar de tegenstander middels een van richting veranderd schot en een binnenkantpaal doelpunt wel. Vervolgens bracht een mooie tegenaanval de 1-3 op het scorebord. Zoals altijd bleef de paarswitte eenheid met het hoofd omhoog spelen. Jesse hield ons met een afstandschot in de wedstrijd, waarna de bezoekers nog een keer scoorde in de blessuretijd van de eerste helft.
Tijdens het opwarmen en het drinken van de limonade was iedereen het eens: Er zit vandaag meer in! Al snel liepen de bezoekers uit naar een 2-5 voorsprong, maar toen kwam de reactie van topscorer Finn. Met twee mooie doelpunten bracht hij ons weer in de wedstrijd. Er kwam druk, er kwamen kansen en helaas kwamen er geen doelpunten. Na een snelle counter en misverstand in de verdediging scoorde Nivo Sparta wederom. Het verzet was gebroken. Kuzey scoorde op het laatste moment nog na een mooie aanval.
Na de wedstrijd al snel het vizier op zondag. We zijn met het elftal en ouders naar FC Utrecht - De Graafschap geweest. Een leuke ervaring voor de talenten. Maandag en woensdag trainen. Vrijdagavond komt Sinterklaas naar het Glaspark! Spannend!