3e klasse 5

24 november 2018 8:30

LRC MO13-1 – Leerdam Sport’55 MO13-1

Het is 24 november en er stond voor LRC de derby tegen Leerdam Sport'55 op het programma. De meiden van LRC verzamelden zich omstreeks 07.45 uur in de kleedkamer. Leerdam Sport was ook al aanwezig. In de kleedkamer van LRC heerste een spanning dit komt doordat er  sommige meiden van de 2 teams elkaar kennen vanuit school. Je kan je voorstellen dat men niet van elkaar wil verliezen. Leerdam Sport staat op dit moment laatste in de competitie en LRC staat inmiddels op de 7de stek. Maar zoals we vaak zeggen dit geeft geen garantie!

Om 08.00 uur is LRC al op het kunstgras van veld 1 aan het warmlopen. Leerdam Sport arriveert 10 minuten later.

Het is deze ochtend erg koud en sommige meiden dragen al handschoenen. Er wordt aan beide zijde goed warm gedraaid en de coaches van beide teams schudden elkaar de hand. De wedstrijd begint zoals we gewend zijn om 08.30 uur.

De wedstrijd staat onder leiding van Rolf Jansen.

Bij LRC starten we met de gebruikelijke opstelling met Julia in het doel daar weer voor met Jadey, Vlinder en Benthe. Voor Vlinder staat Thirza die moet proberen da ballen op Jesslyn te spelen. Vanuit de zijkanten staan Maysa en Sterre. Anouk, Suus en Louise zijn de wissels.

Rolf fluit voor het begin en we zijn onderweg.

LRC neemt gelijk het initiatief en probeert druk te zetten. De eerste 10 minuten heeft LRC het betere van het spel, wat resulteert dat er in de 11de minuut een corner is verdiend door de meiden van LRC. Deze corner wordt genomen en door een gelukje komt de bal voor de voeten van Thirza en ze zet LRC op een 1-0 voorsprong. Dit lijkt een goed begin voor de thuisspelende club. Niets is minder waar want op dat moment neemt Leerdam Sport het heft in handen en zet behoorlijk aan. LRC lijkt te “bevriezen” want men laat teveel ruimte tussen de aanvallers en de verdediging. De verdedigers ( Benthe, Vlinder en Jadey ) hebben het zwaar tegen 2 snelle voetbalsters van Leerdam Sport. Er zijn zeker kansen voor Leerdam Sport maar men weet het net niet te vinden. De eerste helft is dan ook iets meer in het voordeel van de bezoekers.

De coaches van LRC geven de meiden instructies dat men dichter op elkaar moet spelen. Het lijkt nu iets beter te gaan en LRC mag toch wel van geluk spreken dat het nog maar 1-0 staat.

Met de 1-0 gaan we richting kleedkamer. Daarin wordt besproken dat men dichter op elkaar moet spelen als Leerdam Sport een aanval opzet. De speelsters geven zelf ook aan dat het niet goed gaat ( dat is alleen maar mooi om te horen, want dat is ook waar we veel op trainen) en dat ze de bal moeten laten rondgaan. Met deze woorden gaan we richting het veld waar Leerdam sport al klaar staat.

Rolf fluit voor het begin van de 2de helft en Leerdam Sport neemt gelijk het initiatief. Het lijkt dat Leerdam Sport de 2de helft begint waar ze in de 1ste helft mee zijn geëindigd.

Weer staat LRC onder druk en moet men alle zeilen bijzetten om geen tegendoelpunt te incasseren. Na een minuut of 15 krijgt LRC meer grip op de wedstrijd en beginnen de meiden elkaar te vinden. Coaches wisselen ( Maysa, Suus, Anouk, Sterre, Jesslyn en Louise ) meer dan men normaal doet want het tempo ligt aardig hoog. Er zijn wat speldenprikken van LRC en in de 50ste minuut is het Sterre die na een mooie dribbel hard uithaalt en de bal richting de verre hoek stuurt, deze bal is buiten het bereik van de keepster van Leerdam Sport en de 2-0 staat in de boeken.

Door deze goal komt er iets meer rust bij de speelsters van LRC. Nog geen 2 minuten later is het Jesslyn die de 3-0 op haar schoen heeft maar de keepster van de bezoekers voorkomt dit met een mooie redding. LRC wordt sterker en blijft op de aanval spelen.

Leerdam Sport lijkt het niet te willen opgeven en valt stevig aan. Zo zijn er zeker kansen door middel van schoten op het doel van LRC. Sommige gaan naast of over en zijn er reddingen van de sluitpost van LRC. Ook nu zijn de meiden van Leerdam Sport gebrand op een doelpunt. Deze lijkt er ook te komen omdat er voor het doel een scrimmage ontstaat en LRC de bal niet weg krijgt. De bezoekers kunnen de scrimmage niet in hun voordeel beslissen.

In de 25ste minuut is er een opkomende Benthe die langs 2 speelster van Leerdam Sport gaat en de bal naar Maysa speelt. Op het moment dat Maysa de bal wil aan nemen is er een overtreding en de scheidsrechter kan niet anders dan een vrije trap toekennen aan LRC. Nadat er door de meiden de hand is geschud legt Anouk de bal klaar om de vrije trap te nemen. Nadat de scheidsrechter heeft gefloten neemt Anouk de vrije trap. Ze schiet de bal hard door het midden en de bal beland in het net. De 3-0 is dan een feit.

Leerdam Sport probeert nog wat te doen maar weet dat het bijna afgelopen is. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

LRC is de terechte winnaar van deze wedstrijd, maar heeft Leerdam Sport LRC gedwongen tot het uiterste te gaan voor de overwinning.

Aansluitend was er nog wat tijd over om de teams penalty’s te laten nemen. Dit was een leuke afsluiting van een boeiende wedstrijd.

Voor LRC resten er nog 2 wedstrijden voor de winterstop; volgende week 1 december uit tegen RKTVC ( 11.45 uur ) en op 8 december de thuis wedstrijd Wadenoijen ( 08.30 uur )