1e klasse 3

8 december 2018 8:30

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Een derby. Thuis tegen Asperen. Het zou gaan stormen.
Stijn was helaas ziek. Senna verving hem tussen de palen. Verder een fitte groep. Wat een storm op het Glaspark! We kwamen al zeiknat aan in de kleedkamer met de haren verwaaid.
Tijdens de bekerwedstrijden aan het begin van het seizoen wonnen we thuis met 14-6 van de tegenstander van vandaag. Trainer Lesley was benieuwd waar we nu stonden. Hij kreeg zijn antwoord. Zeiknat, maar positief. Dat Senna niet 1x heeft gedoken zegt genoeg. We speelden fantastisch.
Hetgeen waar de laatste weken opgehamerd was kwam vandaag goed in beeld: Een stopbord voor ons doel en met samenspel komen er meer doelpunten. Zoals gezegd werkte het stopbord. Het samenspel idemdito.
Na goed verdedigen en goed samenspel kwamen er verschillende kansen. We scoorden er 5 voor de rust. Eerlijk verdeeld over een vijftal waarbij de rest ook een aandeel had. Op Senna na, die stond werkloos tussen de palen. De talenten waren al zeiknat, maar het spel deed alles vergeten. In de rust lachende gezichten, gel doorgelopen in het gezicht en zeiknatte kleding. Geen warme chocolademelk, maar limonade. De sfeer zat er goed in.
Na overleg met Asperen werd besloten om de wedstrijd in te korten. De kids moesten maandag natuurlijk weer fit naar school. We speelden nog 10 minuten en scoorde nog 4 keer. Geen penaltyserie, maar in volle sprint naar de warme douche. We hadden gewonnen. Wat een progressie. Bijna winterstop. Gesprek onder de douche was de zeiknatte overwinning, maar ook de Plus Teeuw supermarkt spaaractie op het Europaplein. Ze wilden allemaal beroemd worden!