2e klasse 3

29 september 2018 10:00

Steven de Jong

Opstelling

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen en de kans om de nederlaag van vorige week weg te poetsen. De tegenstander heeft in de eerste wedstrijd een overwinning van 10-2 laten noteren dus we zullen aan de bak moeten.

Om stipt 10:00 uur is de aftrap en de jongens lijken meteen beter in de wedstrijd te zitten dan een week eerder.

Na wat aftasten is het toch Alblasserdam dat de score opent, 0-1. Dit lijkt de juiste wake-up call voor het de jongens in het veld.
De aanvallen beginnen beter te lopen en ook achterin wordt de deur goed dicht gehouden. De gelijkmaker kan dan ook niet uitblijven en Sergios maakt al snel de gelijkmaker, 1-1. Hiermee lijkt de ban gebroken, en wordt er lustig op los gevoetbald. Een geplaatst schot van afstand door Thijs zorgt voor de 2-1 voorsprong.

Even later valt de bal voor de voeten van Sergios en die weet er 3-1 van te maken. Voor de time-out weet Thijs, weer van afstand, de 4-1 op het scorebord te zetten.  In de time-out hoeven de coaches niet veel bij te sturen, gewoon doorgaan was het advies!

De opmars wordt in het vervolg ook weer door gezet en via schoten van Mert, Nathan en (weer) Thijs staat de ruststand van 7-1 op het bord. De jongens gaan goed geluimd de rust in, ze hebben de limonade verdient :-)

Ruim voor de aftrap van de tweede helft staan "onze acht" alweer te trappelen op het veld. Na het fluitsignaal moeten ze weer even zoeken naar het rimte.  Met een solo van Casper vanaf de middellijn zorg uiteindelijk voor het eerste doelpunt van deze helft, 8-1. Een goeie trap naar voren zet vervolgens Owen voor het doel en met een mooie boogbal plaatst hij de 9-1 in het net.

De inzet van de jongens blijft geweldig en een schot van Leon, dat van richting wordt veranderd, zorgt voor de 10-1. Ondanks de ruime voorsprong blijven de kinderen goed samenspelen en Mert krijgt dan ook al snel de kans om de 11-1 te noteren.

Maar het is nog steeds niet genoeg! Ook Cass weet nog een doelpuntje mee te pikken en verzorgt met een mooi schot voor de 12-1. De tomeloze inzet begint nu toch zijn tol te eisen en de jongens worden slordiger met verdedigen. Dit stelt Alblasserdam in staat om toch nog de 12-2 en 12-3 te scoren.

Uiteindelijk is het Thomas die de eindstand van de wedstrijd bepaald op 13-3.

Al met al een mooie revanche voor de wedstrijd van vorige week!