LRC JO19-1

Hoofdklasse G

22 september 2018 12:30

Opstelling LRC JO19-1

De eerste competitiewedstrijd is in een 0-5 overwinning geeindigd voor de mannen. Een grote overwinning die uiteindelijk terecht was, voornamelijk omdat je kansen afmaken ook onderdeel van voetbal is. Oranje Wit heeft deze wedstrijd minimaal 7 100% kansen om zeep geholpen.
Vanuit de JO17-1 kwam Pepijn ons versterken en is de schorsing van Desley eindelijk voorbij.

Het werd al snel duidelijk dat de kracht van Oranje Wit in de voorhoede lag met twee snelle buitenspelers. Opgeteld dat zij veel feller in de duels waren werden wij al snel naar achter gedrukt. In deze fase kregen zij al genoeg kansen maar hield Levi ons met goede reddingen op de been. Toen Stefan met een bloedneus naar de kant moest drukte Oranje Wit nog meer door en leek het wachten op de 1-0. Echter bij een uitval was het Daam die van afstand prachtig raak schoot. Ondanks dat we veel kansen weggaven waren we zelf niet ongevaarlijk en moet op zulke momenten het rendement omhoog. Na de 0-1 werd de wedstrijd gelijkwaardig en kwamen wij steeds vaker in de buurt van het doel. Hierbij liepen we helaas onstant met 5 man te hard naar voren en werden de ruimtes veel te groot in de omschakeling. Dit was vragen om problemen tegen de snelle buitenspelers. Toch kwamen wij op 0-2, een corner bleef hangen in de 16 en viel voor de voeten van Yannick die raak schoot in het dak van het doel. Gelijk daarna nog een hele grote kans voor Oranje Wit waarbij Levi op miraculeuze wijze de bal over tikte met zijn voet.

In de rust afgesproken om vanuit onze halfspelers meer verdedigend te denken en de omschakeling van Oranje Wit te neutraliseren. Pepijn nam de plek in van Damian op rechtshalf. De tweede helft werd in de beginfase gedomineerd door LRC en door goede goals van Axel en Adem was de wedstrijd beslist. Na 25 minuten liet LRC de teugels varen en kwam Oranje Wit een paar keer gevaarlijk door, maar Levi was niet te passeren deze wedstrijd. Door een leep balletje van Adem werd het nog 0-5.

Blij met het resultaat en de eerste 3 punten. Volgende week spelen we eindelijk een keer thuis!