JO19-1 wint eerste competitiewedstrijd 2019

Oranje Wit JO19-2

Hoofdklasse G

9 februari 2019 12:00

Opstelling

Ook in 2019 is het weer puzzelen geblazen om een elftal op de been te brengen. Wij waren heel blij dat Julian en Darél uit de JO17-2 na hun eigen wedstrijd ons kwamen versterken.

Zaterdag was de eerste 'return' van het seizoen en moesten we aantreden tegen Oranje Wit JO19-2, een ploeg die ons in Dordrecht soms scheel heeft getikt. Op het winderige complex was het oppassen geblazen voor hun snelle counters via goede buitenspelers... Echter hadden zij ook problemen en was er veel geschoven in het spelersmateriaal. Dit was te zien aan het niveau van de wedstrijd, deze werd nooit hoogstaand.

Wij begonnen goed aan de wedstrijd, waren veel in balbezit en kregen genoeg kansen om de score te openen. Via een FIFA doelpunt lukte dit via Daam. De bal kwam twee keer op de kruising, vloog paar keer in het rond tussen benen en kreeg uiteindelijk een beslissend tikje van Daam.  Een penalty en een bal vrij 5 meter voor het doel waren nog geen doelpunt tot Stefan een voorzet randje 16 ontving en hard raak schoot in de korte hoek. Het tempo ging snel uit de wedstrijd en het niveau werd bedenkelijk.

De tweede helft ging op zelfde voet verder, het was snel Axel die scoorde via een solo maar daarna sukkelde de wedstrijd rustig verder. Oranje Wit kon geen potten breken en ook door de gasten uit Dordrecht werd een penalty gemist. In de laatste minuut wederom een solo van Axel en Daam mocht het afmaken met een intikker.

Het was genoeg om een grote overwinning te halen maar het niveau zal omhoog moeten in 2019 om het kampioenschap binnen te halen.  Volgende week kunnen we dit laten zien tegen Sliedrecht!