Toch nog volle buit in de laatste minuut

LRC JO19-1

Hoofdklasse G

6 oktober 2018 14:30

Opstelling LRC JO19-1

Na flink wat gepuzzel konden we uiteindelijk met 13 man de wedstrijd starten. Dani, Daam en Niels zijn geblesseerd en Levi was met het 2e elftal mee. Gelukkig waren Sam, Twan en Matthijs van de JO17-1 bereid om na hun eigen wedstrijd snel naar Hardinxveld te komen. In de vertrouwde 1-4-4-2 opstelling gingen we van start.

De eerste helft was heel degelijk en was er weinig te beleven qua kansen. LRC had het balbezit en speelde rustig rond terwijl Hardinxveld ver inzakte en gokte op de snelle counter. Vooral onze backs kregen veel ruimte om zich in te schakelen en dit speelde we via de crossbal goed uit. Helaas zochten we daarna veel te snel te diepte en bleef Hardinxveld gemakkelijk overeind. We kregen wat kleine mogelijkheden maar werden niet gevaarlijk. Stijn moest al snel gewisseld worden en hierdoor moest Twan al snel invallen, wat hij uitstekend deed overigens. Snel daarna komt een diepe bal goed terecht bij Adem en hij wordt aangetikt in de 16, penalty en raak geschoten door Adem zelf. Vanaf dat moment ging Hardinxveld iets meer drukken maar werd niet gevaarlijk en het spelbeeld bleef hetzelfde.

De verwachting was dat Hardinxveld meer zou komen in de 2e helft, maar het was LRC dat snel de 0-2 maakte. Een prachtige voorzet van Desley werd knap aangenomen door Adem en rustig gescoord. Daarna kantelde de wedstrijd volledig. LRC werd slordig en simpele ballen werden naar de verkeerde kleur geschoten, steeds meer duels werden verloren en zo werd Hardinxveld de bovenliggende partij. Al snel scoorde zij de 1-2 via een steekbal door het centrum en door slordig balverlies werd het 2-2 na een goede omschakeling. Frustaties slopen in het elftal en veel negatieve energie werd op de scheidsrechter en op elkaar afgereageerd. LRC vergat te voetballen en haalde zichzelf uit de wedstrijd.

Hardinxveld bleef drukken en kreeg in de 75e minuut een strafschop, deze werd strak binnengeschoten. Zij besloten om weer iets in te zakken, het tempo uit de wedstrijd te halen en het op deze manier uit te spelen. Echter ging LRC eindelijk weer voetballen na de 3-2 al was het pas in de laatste minuut dat wij de gelijkmaker konden produceren. Desley had een solo in huis op het middenveld en stak op het juiste moment Matthijs weg, hij omspeelde de keeper en schoot rustig de 3-3 binnen. Na zo een wedstrijd ben je tevreden met een punt maar we kregen nog één aanval. Axel ontving de bal in de 16 en begon aan zijn actie. Hij ontweek of incasseerde wat schoppen en passeerde uiteindelijk 3 man en schoof de bal binnen. Toch 3 punten wat lekker meegenomen is, maar wat maakte wij het ons zelf moeilijk!

Het was uiteindelijk een zware wedstrijd en het is knap dat de mannen overeind zijn gebleven. Op het eind stonden we met een jong JO19 elftal in het veld. Maar drie 2e jaars waren aan het voetballen. Volgende week gaan we voor ons eerste punten op eigen bodem, GJS komt op bezoek.