80'

Hoofdklasse G

23 maart 2019 12:00

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen DSC op het programma. Een tegenstander wat verzorgd voetbal speelt en niet onder de indruk raakt van een mogelijke achterstand. In de heenwedstrijd was het billenknijpen en dat was dit keer niet anders. Tel daarbij het mogelijke kampioenschap op en spanning is snel verklaard.  Met Dani en Stijn op de bank en zonder Yannick (blessure) gingen we volle moed van start.

De eerste 20 minuten waren compleet voor DSC. Zij stonden in balbezit hoog en er waren veel positiewisselingen op het middenveld. Omdat wij het niet compact genoeg hadden staan op het middenveld vonden ze gemakkelijk de vrije man. Hier kwam ook een grote kans uit, maar door een knappe redding van Levi bleef het 0-0. Hierna stonden we beter en namen de wedstrijd over. Al snel kwamen we steeds meer richting het doel en was het uiteindelijk Damian die een afgeslagen bal in de hoek schoot. Snel daarna tikte Daam met hulp van een verdediger de 2-0 binnen na een voorzet van Niels. Helaas lieten we na kleine foutjes op slag van rust DSC scoren.

Na rust was de wedstrijd gelijkwaardig en kregen beide teams kansen. De grootste was voor Leslie, maar ook hij heeft last van het penaltysyndroom.. we missen er genoeg. Het was pijnlijk dat in de tegenstoot DSC de gelijkmaker produceerde met een prachtig afstandschot. Wij waren even de weg kwijt in deze periode en kwamen goed weg door Levi en grote verdedigende inspanningen. Langzaam namen we het heft weer in handen en werd het 3-2, een verdediger liep een strakke voorzet van Axel in zijn eigen doel. We lieten het na om de 4-2 te maken maar door goed druk houden werd DSC niet meer gevaarlijk.

We zijn weer een stap dichterbij en pakken zaterdag lekker rust. Daarna pakken het weer op tegen Wieldrecht.