Hoofdklasse G

1 december 2018 14:30

Opstelling LRC JO19-1

Vanwege de personele problemen kwamen Liam en Luke ons direct versterken en later sloten Matthijs en Pepijn ook aan.
Op het hoofdveld mochten we op een zwaar veld de strijd aan met Wieldrecht, een ploeg die de laatste weken de winning mood te pakken heeft en een leuk elftal heeft. Dit was zeker aan het begin van de wedstrijd te zien.

De eerste 25 minuten zag het er namelijk niet naar uit dat we met 3 punten zouden vertrekken uit Dordrecht. Wieldrecht won elk duel, had het balbezit en de kansen. Zij speelden met hun opkomende linksback in een 3-5-2 systeem en omdat wij niet doordekte vanuit achteruit kwamen we constant een man te kort en werden we eigenlijk overlopen. Het was wachten op een doelpunt en na twee goede kansen was het bij de derde wel raak. Een goede steekbal werd afgerond en niet voor het eerst in het seizoen komen wij op achterstand. Daarna was er nog een goede kans van hun spits, maar hij schoot recht op Levi af.

In balbezit waren wij te onrustig door de hoge druk van Wieldrecht en omdat we niet in staat waren de bal te openen was er veel te veel balverlies. Toch hebben wij aanvallend veel individuele klasse en begonnen we ook kansen te krijgen. Voornamelijk Axel was een paar keer weg maar was ongelukkig en de bal viel elke keer net niet lekker.

Ineens kantelt de hele wedstrijd in de laatste minuut van de 1e helft. Wederom een kans voor Axel en dit keer is het wel raak, 1-1. Direct daarna vond de spits van Wieldrecht het nodig om een natrappende beweging te maken en kon met rood vertrekken. De wedstrijd lag ineens voor het oprapen in de tweede helft.

De tweede helft was er genoeg balbezit voor LRC en werd de druk beetje bij beetje opgevoerd. De eerste kans was een kopbal van Daam na een puntgave voorzet van Liam en een mooie aanval. Gelukkig scoorde Daam later wel met een kopbal na een strakke vrije trap van Axel. Ondanks dat wij een nummeriek voordeel hadden bleef Wieldrecht prima voetballen en was het ook gevaarlijk. Na 70 minuten was Liam op en kwam Matthijs in het veld. Kort daarna zette hij vanaf links zijn actie in, omspeelde twee spelers en schoot een houdbare bal op doel. De keeper liet de bal glippen en zo kwamen we op 1-3. Wieldrecht ging vanaf dat moment meer vooruit voetballen en daar hadden wij moeite mee, terwijl alles in ons voordeel was. Maar LRC werd onrustig en we konden de bal niet in de ploeg houden. Het kon nog even spannend worden toen het met een afstandschot 2-3 werd, maar snel daarna werd het 2-4 na een individuele actie van Axel.

Wederom een overwinning en we gaan gewoon rustig door.