83'

Hoofdklasse G

29 september 2018 12:00

Opstelling

Eindelijk stond er een thuiswedstrijd op het programma, een potje op het hoofdveld tegen Sliedrecht. Vanwege een operatie was naast Niels dit keer ook Daam afwezig, gelukkig wilde Tim uit de JO17-2 aansluiten.

In de vertrouwde 1-4-4-2 opstelling gingen we met vertrouwen de wedstrijd in. De eerste minuten was het aftasten maar voornamelijk wennen aan het veld. Het goede weer was heerlijk langs de lijn, maar het veld werd wel stroever. Sliedrecht ging hier beter mee om door sneller de bal diep weg te leggen. Hiermee werd vooral hun '10' (die in de spits ging lopen) gevaarlijk. Toch was er weinig aan de hand tot balverlies op het middenveld een snelle counter veroorzaakt en de bal netjes bij de 2e paal wordt binnengelopen. De tegenstander kwam vanuit de omschakeling een paar keer gevaarlijk door, gelukkig hielden we stand. Ondanks dat Sliedrecht vanuit een compacte organisatie druk wilde zetten gaven zij achterin veel ruimte weg. Dit leverde 1x een doelpunt op met een diepe bal van Damian op Axel die 1 op 1 geen fout maakt.

In de 2e helft wilde we ook wat sneller de diepte zoeken om de stroefheid te omzeilen. De wedstrijd bleef gelijkwaardig maar het was toch Sliedrecht dat in een paar minuten naar een 1-3 voorsprong uitliep. Eerst werd een corner niet goed weggewerkt en via de kluts viel de bal binnen. Daarna een goede aanval met een mooie steekbal plus nette voorzet.

Toch kwamen we sterk terug, in het zadel geholpen door een rode kaart van een verdediger van Sliedrecht. Eerst was het Desley die een afvallende bal strak raak schoot. Snel daarna werd het ook 3-3 door Axel die diagonaal raak schoot. Dat hierbij de grensrechter werd genegeerd werd de scheidsrechter niet in dank afgenomen. Laten we zeggen dat de bank van Sliedrecht een prachtige woordenschat heeft om duidelijk te maken als ze er niet mee eens zijn.

Na de 3-3 kwam er wat twijfel in de ploeg en vergaten we de wedstrijd uit te spelen, 3-3 was een goede uitslag geweest (Sliedrecht was voetballend sterker). Na vervelend balverlies in de achterhoede kregen we wederom een counter om de oren, 3-4. Het geloof en de energie was daarna weg en Sliedrecht kreeg met 10 man kansen op meer.

Volgende week naar Hardinxveld en dan gaan we weer voor een mooie pot met 3 punten.