86'

Hoofdklasse G

24 november 2018 15:15

Opstelling LRC JO19-1

Afgelopen zaterdag was DSC uit Kerkdriel de tegenstander, een ploeg die niet hoog op de ranglijst staat maar de punten sprokkelt en weinig tegendoelpunten krijgt. Deze keer kwamen Evan, Twan en Thim ons versterken uit de JO17-1.

Het is elke week afwachten wat de tegenstander doet waarbij DSC de afwachtende tactiek koos. Compact achterin en in de omschakeling met veel lopende mensen vanuit het middenveld gevaarlijk worden. Dit compacte spel werd versterkt door een paar bomen achterin waardoor een lange bal vaak voor deze kopsterke verdedigers is. Het was even zoeken naar de opening, maar de eerste 20 minuten was de wedstrijd onder controle. Rustige opbouw vanuit achteruit en de vrije man werd op het middenveld gevonden. Ondanks de kleine ruime was er wel speelveld vrij achter hun laatste linie, onze snelheid voorin kon hier dankbaar gebruik van maken. Steeds meer ballen werden achter hun verdediging gelegd en dit leverde ook het eerste doelpunt op. Evan slingerde een teruggespeelde bal naar voren en deze viel bij Axel, hij speelde een speler uit en schoot strak raak. Er veranderde weinig aan het spelbeeld maar na balverlies was DSC ineens voor de goal en kon Damian (keepte vandaag wegens blessure Levi) redding brengen. Helaas kopte uit de corner het kleinste mannetje van DSC de 1-1 binnen. Snel daarna werd het 1-2 en weer was Axel het goudhaantje.

Vanaf dat moment ging DSC gas geven en nam de overhand met veel wilskracht en opportunisme in hun spel. Dat we uiteindelijk met 1-2 gingen rusten was een klein wonder en vooral aan Damian te danken. Wij konden in deze periode geen moment de bal bij de juiste kleur krijgen. Vervelend was dat Dani bij een enkelblessure vervangen moest worden en Evan later in de rust ook. Twan en Thim konden aan de bak.

In de tweede helft bleef het zelfde spelbeeld alleen werd de sfeer steeds grimmiger. Ook vanuit de tribune werd steeds meer geroepen en de wedstrijd werd onrustiger. Wij waren niet in staat om voetballend het gevecht uit de weg te gaan en waren genoodzaakt veel te verdedigen. DSC kreeg veel ruimte en gelegenheid in de opbouw maar kon hier eigen vrij weinig mee en was vooral gevaarlijk met de lange bal naar hun goede spits. Ondanks dit optische overwicht heeft LRC dit seizoen de klasse om altijd gevaarlijk te blijven en uit het niets te scoren. Een vrije trap op 25 meter van het doel werd dit keer niet hoog voor gebracht maar door Desley meer naar de zijkant gegeven op Axel, hij legde bal vanaf de achterlijn terug op het hoofd van Daam, 1-3. Dit bracht geen rust in de wedstrijd vooral om DSC al weer snel de score kon terugbrengen naar 2-3 na een diagonaal schot. Daarna komen we goed weg met een bal op de paal en houden de voorsprong.

DSC leek steeds meer op stieren die achter een paarse lap rennen, aangemoedigd door het aanwezige publiek. Het werd hierdoor steeds lastiger voor de scheidsrechter om controle te houden en dit bleek vooral toen na een goede aanval Axel 1 op 1 kwam met hun keeper. Een verdediger gleed als laatste redmiddel Axel omver, de keeper maakte in veel gebaren duidelijk dat er niks was en kreeg hiervoor de gele kaart. Helaas vergat de scheidsrechter de verdediger überhaupt een kaart te geven en bleven zij met 11 man staan. Overtredingen werden hierna steviger en het was overleven voor ons. Toch kwamen wij op 2-4 na een uitgespeelde corner, deze werd laag voorgebracht en binnen gelopen door Daam. Dat DSC direct weer de 3-4 scoorde was niet goed voor het hart en de spanning bleef in de wedstrijd. Toch kreeg DSC geen echte kans meer en waren het vooral hachelijke situaties.

Het was geen goede wedstrijd maar de mannen hebben hard geknokt en hun klasse getoond op de juiste momenten. Volgende week gaan we naar Wieldrecht en kijken we hoe we de puzzel qua spelers weer gaan invullen.