Hoofdklasse G

16 maart 2019 12:30

V.A.J. (Vincent) van den Elshout

Opstelling LRC JO19-1

Vanwege het gebrek aan tijd was er de afgelopen wedstrijden geen verslag. Vorige week werd met gemak Dubbeldam met 8-3 opzij gezet en de week daarvoor was het hangen en wurgen om uiteindelijk nog 2-2 te spelen tegen Pelikaan. Dit team was ook afgelopen zaterdag de tegenstander.

Na een roerige week en ochtend konden we om 12.30 uur aftrappen op een winderig veld. De eerste helft hadden we deze flink tegen en kwamen moeilijk van ons doel af. Pelikaan zet goed gegroepeerd druk en probeert met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Zij hadden echter ook moeite met de wind want veel ballen vlogen over de achterlijn of zijlijn bij het zoeken van diepte. Net voor rust spelen we goed onder de druk uit en stuurt Niels Axel weg, hij speelt zijn man uit en schiet in de verre hoek raak. Een paar minuten later stond het 1-1, de keeper schoot de bal ver uit, deze werd gedragen door de wind en via een stuit ging deze zelfs binnen.

Na rust ging Pelikaan beter met de omstandigheden om en was gevaarlijker dan wij. Veel jongens hadden het net niet en werden soms op felheid verslagen. Dat Pelikaan niet heeft gescoord is een wonder, het geluk van de koploper? Uiteindelijk was het Leslie die van afstand schoot, de keeper had deze niet vast en Dani tikte de rebound binnen. Zo gingen de punten toch mee uit Zwijndrecht!