VV Papendrecht JO19-1

Hoofdklasse G

3 november 2018 12:00

Opstelling

Op dit moment zit de JO19-1 in een goede flow, punten worden gepakt en er wordt flink op los gescoord. Hiermee staan we na zes wedstrijden al 9 punten boven de streep. Bijna elke week is het puzzelen met spelers, posities en aanvulling vanuit de JO17-1. Dat zulke resultaten worden neergezet is een compliment voor de groep en de JO17-1. Tegen Papendrecht kwamen Matthijs en Maarten ons versterken na hun eigen wedstrijd.

De verwachting was dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou worden en dat bleek wel in het begin. Papendrecht meer in balbezit en LRC volgens afspraak wat ingezakt, optisch leek de tegenstander wat beter te zijn maar ze waren niet in staat om wat te doen met het balbezit. Ze waren echter wel een stuk feller in duels en wonnen deze een stuk meer. Omdat wij in ons balbezit niet in staat waren om deze te ontwijken (terwijl er genoeg ruimte lag) konden wij ook weinig creëren.

Na een kwartier werd een vrije trap voor het doel gegooid en kon een speler volledig vrij inkoppen. Hij miste de bal compleet maar helaas Levi ook en uit de rebound kwamen we op 0-1 achter. Papendrecht kon lekker achterover leunen en wij bleven te slordig in balbezit om iets te forceren. De druk werd echter steeds groter, voornamelijk omdat we zelf meer duels gingen winnen. Net voor rust werd dit omgezet in twee doelpunten vanuit twee identieke corners. Eerste kopte Daam raak en daarna was het raak door Yannick.

In de rust kwam Stefan naar de kant en kwam Matthijs als spits in het veld. Hierdoor kon Desley een linie zakken en veel meer in balbezit komen vanuit het middenveld. Dat Matthijs was ingevallen was binnen 5 minuten duidelijk. Direct na de aftrap maakte Papendrecht een fout in de opbouw en kwam Axel centraal door, een balletje op zij en Matthijs had zijn eerste doelpunt te pakken. Snel daarna wederom een afgedwongen fout en een goede bal van Daam op Matthijs betekende 4-1. Papendrecht was hierdoor geknakt en konden wij de wedstrijd uitspelen. LRC bleef geconcentreerd voetballen en het was wachten op meer doelpunten. Dit werd alleen maar gemakkelijker toen een speler van Papendrecht het nodig vond om Axel neer te schoppen en eerder mocht douchen. Via 2x Daam en nogmaals Matthijs werd het uiteindelijk 7-1. Smetje was de rode kaart, na 2x geel, voor Desley zodat we volgende week weer extra kunnen puzzelen.

Volgende week gaan we op bezoek bij Dubbeldam en kijken wat deze wedstrijd gaat brengen. Maar wat het team tot nu toe brengt is nogmaals een compliment waard!

Foto’s bij het verslag zijn gemaakt door Fred Kars. Leuk om te zien dat er op deze manier aandacht is voor jeugdwedstrijden.