Goede 1e helft basis voor ruime overwinning

LRC JO19-1

Hoofdklasse G

10 november 2018 14:30

Opstelling LRC JO19-1

Zaterdag gingen we op bezoek bij Dubbeldam met het doel om in de race te blijven voor de 1e periode. Dit moest gebeuren zonder Adem, Stijn, Niels (allen geblesseerd) en Desley (schorsing). Gelukkig was Twan direct mee en sloten Matthijs en Maarten na hun wedstrijd aan vanuit de JO17-1.

Op een goed natuurgras veld met soms heerlijke regen was het de verwachting dat Dubbeldam vol gas zou gaan en er een vechtwedstrijd van zou maken. Niets was minder waar, zij hadden besloten om een eenzame strijder naar het front te sturen en de rest op eigen helft te houden. Dit betekende dat LRC het spel moest maken en dat voerde we een stuk beter uit dan vorige week. De eerste 10 minuten waren we aan het zoeken maar daarna ging het tempo omhoog en speelde we Dubbeldam uit elkaar. Ondanks hun overvloed aan spelers creëerden we toch vaak 1 tegen 1 situaties waardoor we gevaarlijk doorkwamen. Waar de eerste kansen voor Axel nog mis gingen was het na 20 minuten wel raak, een verre bal van Levi schoot door en Axel stiftte de bal in het doel.

Vanaf dat moment ging het los en was het tweemaal Daam die scoorde. Eerst met het hoofd na een mooie voorzet van Damian en daarna een intikker waarbij een goede aanval via Stefan uiteindelijk bij hem kwam. Net voor rust (scoren elke keer rond de 45e minuut) was het Axel die een paar spelers het bos in stuurde en op de keeper schoot, de rebound was voor Damian. Gelijk daarna mocht ook Dani zijn naam op het scoreformulier zetten.

In de tweede helft ging het gas terug al kwamen we direct op 0-6, Axel kwam na een steekbal van Daam alleen voor de keeper en ronde bekwam af. Het werd verder een open wedstrijd waarbij Dubbeldam voor de eer nog 2x tot scoren kwam en wij genoeg kansen gemist hebben. Zelfs bij een penalty was de scherpte weg en deze werd naast geschoten.

Na de wedstrijd bleek dat Drechtstreek had verloren en Pelikaan niet verder was gekomen dan een gelijkspel. Dus de 1e periode is voor LRC.