Wieldrecht JO19-1

Hoofdklasse G

6 april 2019 12:00

Opstelling

De laatste weken is het spel niet goed maar we blijven winnen tot nu toe. Ook Wieldrecht heeft dit ondervonden, zij waren de eerste helft de bovenliggende partij. In de heenwedstrijd gebeurde dit ook al, toen was een rode kaart het keerpunt. Dit keer konden we het herstellen met twee snelle doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten.

In onze vertrouwde formatie gingen we met goede moed de wedstrijd in om onze punten voorsprong vast te houden. Al snel bleek Wieldrecht het beste van het spel te hebben. Zij spelen ook in een 1-4-4-2 formatie met veel beweging en snelheid voorin ondersteund door opkomende backs en diepgaande middenvelders. Net als de vorige keer stapten wij niet goed door en kwamen we constant een man te kort. We werden simpel de verdediging ingedrukt en ons spel ging naar een dieptepunt. Veel paniek en onrust in het elftal was de grondslag voor fouten en het was wachten op de tegentreffer. Deze kwam uiteindelijk via een terechte strafschop. Maar zoals vaker dit seizoen waren we in staat om de wedstrijd te kantelen en in ieder geval gelijkwaardig te maken. Al snel dachten we de gelijkmaker te produceren, dit was helaas in buitenspelpositie. De 0-1 bleef staan tot en met het rustsignaal.

In de rust vooral besproken om met positieve moed en als team de tweede helft het gevecht aan te gaan. Daarin ook besproken om sneller door te stappen vanuit de achterhoede. Het werd een mooi voetbalgevecht tussen gelijkwaardige teams. Uiteindelijk was het Yannick die een klutsbal in het lege doel kon schuiven. Snel daarna werd het 2-1, een prachtig schot van Axel vloog binnen. De laatste 25 minuten waren vooral spannend en er waren kansem voor beide teams. Ook deze wedstrijd werd uiteindelijk over de streep getrokken!

Na onze eigen wedstrijd bleek nummer 2 Alblasserdam verloren te hebben en zijn we 3 punten uitgelopen. Met nog 5 wedstrijden staat het kampioenschap voor de deur. Nog een paar spannende wedstrijden!